Atunci îți recomandăm să cumperi chiar azi una, pentru că imaginile surprinse cu un astfel de device duc ideea de “filmare de vacanță” la un alt nivel. Un nivel destul de ridicat, dacă stai și te gândești că unele drone pot fi controlate chiar și atunci când se află la înălțimi amețitoare (de până la 6000m), cu doar câteva butoane ale controller-ului. Dacă ai dubii în privința lucrurilor pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când cumperi o dronă, iată cum alegi cea mai bună dronă:
Altitudinea și autonomia de zbor
Calitatea camerei de pe dronă
Siguranța înainte de toate
Funcțiile dronei și accesoriile sale
Altitudinea și autonomia de zbor
În funcție de altitudinea la care vrei să ridici drona pe care o cumperi, află că înălțimile variază extrem de mult. Pe de o parte, avem mini-dronele ce se pot înălța la altitudini de aproximativ 40 de metri, însă la polul opus (așa cum precizam și în introducerea articolului), există drone de cumpărat profesionale ce ating fără probleme înălțimi de 6000 de metri. Tu ce ai de gănd să faci cu drona ta?
Trebuie să ai mereu în minte această întrebare, înainte de a cumpăra un astfel de produs, pentru ca în funcție de nevoile tale, se conturează apoi foarte simplu o alegere de cumpărare. Cât despre autonomie, nu putem spune decât același lucru: există drone de cumparat ce satisfac absolut orice cumpărător, de la cei care vor doar să le înalțe pentru a trage un cadru panoramic de vacanță, până la cei care vor să utilizeze această tehnologie pentru mapare, agricultură etc.
Calitatea camerei de pe dronă
Când cumperi o dronă, trebuie să ai în vedere un detaliu extrem de important: instabilitatea atmosferică determină instabilitatea acestui device, atunci când se află în zbor. De aceea, una dintre cele mai importante caracteristici pe care o dronă trebuie să le îndeplinească este următoarea: să aibă stabilizator de imagine.
Cât despre formatul în care camera dronei filmează, o mulțime de moduri îți sunt puse la dispoziție: mov, mp4, mpeg, la calitate HD și chiar la rezoluții ce pot sări cu ușurință de 2MP.
Siguranța înainte de toate
Până te obișnuiești cu autonomia dronei sau cu raza de acțiune a controller-ului asupra zburătoarei tale HD, se prea poate să te vei lovești de câteva episoade tragicomice, în care va trebui să recuperezi drona din copaci, tufișuri sau zone greu accesibile.
Așa că mai bine fă-ți temele din timp și alege o dronă care știe să se întoarcă singură acasă. Asta în cazul în care:
- Legătura radio dintre controller și dronă s-a pierdut.
- Bateria este pe terminate, existând riscul unor pagube însemnate.
Funcțiile dronei și accesoriile sale
În cele din urmă, drona pe care o cumperi trebuie să ofere valoare clipurilor tale aeriene, așa că trebuie să ai în vedere o serie de bile albe. Funcțiile și accesoriile sale sunt scrise de obicei în descrierea produsului, așa că fă-ți timp să le citești cu atenție, până la ultima precizare tehnică. Iată ce trebuie să ofere o dronă extrem de performantă:
- Unghi de înclinare, pentru un control excelent al dronei, mai ales la schimbări bruște de unghi sau în cazul în care drona zboară prin spații nu tocmai largi;
- Live Streaming pe display-ul controller-ului, pentru o manevrabilitate sporită și un plus de siguranță, în cazul în care contactul vizual cu drona se pierde*;
- Transfer rapid de date, prin microSD și porturi USB, pentru o gestionare mai bună a memoriei, astfel încât să ai mereu la dispoziție suficient spațiu de filmare;
- Controller simplu de utilizat, ușor și extrem de ergonomic, pentru un plus de confort.
*Îți recomandăm să nu pierzi niciodată contactul vizual cu drona pe care o manevrezi, atât pentru siguranța sa, precum și pentru cea a celor aflați sub aria sa de zbor!
Sperăm că ți-au fost de folos aceste date și că vei ști acum ce dronă să alegi, pentru că nimic nu se compară cu amintiri de vis din ultima vacanță, surprinse într-un mod panoramic, la cea mai bună rezoluție.