(P) Care sunt cele mai bune credite pentru afaceri de care poți beneficia în 2018

V-ați imaginat vreodată cum ar fi dacă ați deveni propriul vostru șef în domeniul de activitate pe care l-ați ales, prin deschiderea unei afaceri care să reprezinte startul vostru de succes în lumea antreprenoriatului? Sunteți convinși că v-ați descurca foarte bine și ați început o mică afacere din resurse proprii însă mai aveți nevoie de suport financiar? Atunci trebuie să știți că există soluții eficiente pe care le puteți considera în acest caz.

Publicat: 25 octombrie 2018, 13:19

De la cele mai bune credite bancare la diversele credite pentru afaceri cu Mikro Kapital și alte instituții nebancare, acum aveți posibilitatea de a alege varianta care vi se potrivește. Iată ce oferă aceste instituții în materie de credite pentru afaceri!

 

Credite bancare pentru afaceri mici și mijlocii

Băncile pun la dispoziția celor care doresc să intre în lumea antreprenoriatului diverse credite bancare pe care aceștia le pot accesa în funcție de condițiile pe care le îndeplinesc.

Credite bancare – Avantaje

Iată care sunt avantajele creditelor bancare pentru afaceri mici și mijlocii:

  • Prin accesarea unui credit bancar, aveți certitudinea stabilirii unei relații stabile cu o instituție financiară de renume pe piața bancară. Astfel, veți putea beneficia și de unele servicii speciale negociate de aceste bănci cu diverși furnizori pentru antreprenorii aflați la început de drum.
  • Veți beneficia de flexibilitate în ceea ce privește sumele oferite sub forma creditelor bancare, datele stabilite pentru restituirea acestora, dobânzile și sancțiunile aplicate în cazul neplății ratelor.
  • Accesarea unui credit bancar certifică garanția resurselor financiare ale afacerii nou demarate, acesta fiind un semnal puternic ce atestă viabilitatea afacerii voastre.

Credite bancare – Dezavantaje

Iată care sunt dezavantajele creditelor bancare pentru afaceri mici și mijlocii:

  • Multe bănci sunt reticente în ceea ce privește finanțarea cu sume considerabile a firmelor nou înființate întrucât nu au certitudinea că acestea vor reuși să restituie sumele creditate conform planului stabilit. Lipsa istoricului acestora, lipsa de experiență a celor care se aventurează în lumea antreprenoriatului și alte elemente de risc reprezintă factorii care determină astfel de situații.
  • În cazul creditelor bancare, în contracte este stipulată clauza conform căreia garanțiile depuse vor fi pierdute de persoanele care solicită aceste credite și realizează pe parcurs că nu le pot achita.
  • O firmă nou înființată poate ajunge în pragul falimentului în cazul în care nu poate fi restituit creditul bancar conform condițiilor stabilite la începutul perioadei de creditare.
  • Atunci când optează pentru credite bancare pentru afaceri, cu rate ale dobânzii variabile, noii antreprenori se expun unor riscuri majore pe termen lung întrucât aceștia nu pot anticipa maniera în care va evolua afacerea lor.

 

Credite nebancare pentru afaceri mici și mijlocii

Există diverse instituții nebancare care oferă o alternativă la creditele bancare pe care mulți tineri cu potențial antreprenorial nu le pot obține. Astfel, vă puteți îndrepta atenția și către diversele credite pentru afaceri cu Mikro Kapital și alte instituții nebancare cu renume. Iată care sunt avantajele și dezavantajele acestor credite.

Credite nebancare – Avantaje

Iată care sunt avantajele creditelor nebancare pentru afaceri mici și mijlocii:

  • Puteți solicita sume mari pentru creditarea noii voastre afaceri, chiar dacă nu aveți experiență în domeniul antreprenoriatului și firma voastră este nou înființată.
  • Veți avea nevoie de un pachet minim de documente pentru finalizarea dosarului de creditare.
  • Veți primi un răspuns cert în cazul solicitării voastre de creditare în termen foarte scurt, întrucât aceste instituții nu urmează toate procedurile complexe pe care băncile le au în vedere în momentul analizei unui dosar.
  • Puteți stabili împreună cu reprezentanții acestor instituții nebancare un grafic flexibil de rambursare pentru a evita riscurile aferente neplății creditului.
  • Veți beneficia de perioade de grație negociate cu aceste instituții în momentul în care semnați contractele de creditare.
  • În unele cazuri, nu veți avea nevoie de avans pentru accesarea acestor fonduri pentru afaceri, pentru ca voi să puteți da startul activității în orice moment, fără stresul provocat de lipsa de economii.

Credite nebancare – Dezavantaje

Iată care sunt dezavantajele creditelor nebancare pentru afaceri mici și mijlocii:

  • La fel ca în cazul tuturor creditelor pentru afaceri, vi se poate impune plata unor sume de penalizare în cazul în care nu reușiți să achitați creditul solicitat la timp. Din acest motiv, este important să optați pentru un grafic flexibil de rambursare a sumelor creditate pentru a evita riscul suportării acestor penalizări.
  • Sumele nebancare creditate pot deveni obiectul unei acțiuni de recuperare a debitului prin orice mijloace legale stabilite de creditor în momentul neplății acestora.

 

Atât creditele bancare cât și cele nebancare prezintă avantaje și dezavantaje pentru cei care vor să dea startul unei noi afaceri. Dacă vă aflați în situația în care doriți să demarați un business, este important să analizați aceste criterii pentru a decide care este varianta care vi se potrivește cel mai bine pe termen lung.

 

PARTENERI