Insa cafeaua nu este bauta doar pentru energizare. Printre motivele principale pentru care oamenii aleg cafeaua se numara gustul sau special de care sunt indragostiti multi; rolul de liant social pe care il joaca atunci cand se organizeaza intalniri cu prietenii sau pur si simplu curiozitatea de a testa noi si noi arome.
Daca si tu esti un fan al acestei bauturi este bine sa stii ca cea mai rapida si eficienta metoda de a te bucura de proprietatile cafelei este cand filtrul iti prepara bautura, iar tu poti sa te pregatesti fara griji pentru o nouă zi. In loc sa stai in bucatarie si sa amesteci ingredientele, poti lasa filtrul sa se ocupe de tot, iar tu sa te bucuri doar de rezultate. Acest lucru este valabil și pentru momentele în care te afli la birou si ai libertatea de a da un telefon important in timp ce se prepara cafeaua ta pentru filtru preferata.
Alte motive pentru care cafeaua la filtru este o alegere inspirata, in afara de libertatea de miscare pe care ti-o oferă la preparare, este ca un filtru nu necesită multe consumabile si este foarte usor de curatat.
In plus, cafeaua preparata in acest mod nu iti va provoca arsuri la stomac si, daca ai un nivel crescut al colesterolului, te ajuta pentru ca opreste grasimile pe care orice tip de cafea le contine.
Cand vine vorba de gusturi, stim ca acestea nu prea se discuta și ca cea mai buna cafea este – bineinteles – cea care iti place tie, insa daca vrei sa te bucuri de un gust mai special sau – cine stie? – poate sa iti impresionezi cei mai buni prieteni, ar trebui sa incerci sa reinventezi aroma cafelei.
In acest sens, iti recomandam sa folosesti una dintre retele pe care ti le propunem in continuare:
Surprizele scortisoarei
Lapte, unt sau frisca – sigur le-ai adaugat macar o data la cafea. Insa daca vrei ceva cu adevarat special, ai putea sa incerci sa pui si un praf de scortisoara. Pe langa mirosul bogat pe care il vei obtine, iti vei rasfata papilele gustative cu gustul dulceag al acestui condiment.
In plus, stiai ca scortisoara are numeroase beneficii, cum ar fi ca te ajuta sa iti mentii tensiunea la un nivel potrivit si ca te energizeaza in acelasi timp? Cu scortisoara in cafeaua de dimineata nu vei avea nevoie de a doua cana la pranz.
Note picante in cafea? Da!
Dar daca bautura ta preferata, fara de care nu dai cum trebuie startul fiecărei zile, ar avea arome de caramel, ciocolata topita si ceva note indraznete, picante chiar? Dacă iti surade ideea, alege cafeaua pentru filtru de la Kafune, macinata sau boabe, in functie de echipamentul de preparare pe care il ai la indemana.
Sursa foto: https://kafune.ro/cafea-filtru/
Ulei de cocos pentru un plus de energie
Imaginatia este ingredientul special la care poti apela in fiecare zi, iar in procesul de preparare al cafelei, doar un strop din aceasta poate face minuni.
Doar un strop de ulei de cocos in cazul nostru, pentru ca daca adaugi o lingurita din acesta in cafeaua ta, te poate ajuta sa iti imbunatatesti digestia, sa iti mentii presiunea sangvina, dar si sa iti accelerezi metabolismul.
Bonus: Acizii grasi din uleiul de cocos iti dau un boost de energie. Cine se mai poate speria de zilele nesuferite de luni cu asemenea aliati?
Proprietatile minunate ale cafelei nu sunt de neglijat si ar fi pacat sa nu beneficiezi de acestea, atat din punct de vedere practic – prin prepararea acesteia la filtru – cat si pentru a adauga in viata ta putina creativitate, reinventand bautura favorita cu diferite arome.