Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // (P) Amenajarea zonei de dining – 5 sfaturi practice

(P) Amenajarea zonei de dining – 5 sfaturi practice

Publicat: 8 aprilie 2021, 11:18

Dacă în străinătate zona de dining este complet separată de alte camere, semănând mai mult cu un salon în care se servește masa, în România adesea diningul înseamnă o zonă delimitată în bucătărie. 

 

Totuși, pentru a delimita funcțiunile fiecărei camere în parte și pentru a obține un dining perfect funcțional, iată ce ai putea să faci:

Amenajează zona de dining în conformitate cu stilul locuinței

Pentru a nu face notă discordantă cu restul locuinței, este important să amenajezi zona de dining luând în calcul elementele de stil definitorii pentru casa ta. Dacă ai optat pentru un stil clasic, atunci optează pentru mese de dining potrivite, cu colțuri ușor rotunjite, fără muchii și linii drepte. 

Pe de altă parte, dacă stilul casei tale este modern, apropiat de stilul scandinav, va trebui să alegi o masă specială, cât mai modernă și cu forme cât mai simpliste. 

Amenajează zona de dining în culorile definitorii ale casei

Cromatica este importantă atunci amenajezi zona de dining, deoarece această cameră este vizibilă și utilizată în mod curent pentru a servi masa. În consecință, nu vei putea alege culori mult prea aprinse și deranjante din punct de vedere vizual. 

 

Este indicat să alegi tonuri cât mai calde pentru zona de dining, astfel încât atmosfera creată să fie una liniștită, potrivită pentru orice tip de eveniment.

Optează pentru o canapea mică pentru zona de dining

Chiar dacă diningul este zona în care se va servi masa, poți amenaja și un colț special în cadrul acestei camere, în care să poți servi ceaiul sau cafeaua. O canapea de mici dimensiuni, cât să oferi invitaților posibilitatea de a sta mai comod după servirea mesei, s-ar putea să fie o alegere perfectă. 

 

Nu trebuie să optezi neapărat pentru articole de epocă, ci să ai în vedere stilul casei și implicit să folosești pentru amenajare aceleași idei cromatice și arhitecturale. 

Ferestrele trebuie acoperite cu perdele și draperii

Livingul are o funcționalitate diferită față de restul camerelor, așa că ar trebui să ai în vedere amenajarea cât mai călduroasă a spațiului. Specialiștii în design interior ne atrag atenția asupra folosirii elementelor textile de decor, cum ar fi spre exemplu perdelele și draperiile. 

 

Acestea vor oferi spațiului un aspect special, boem, apropiat de funcționalitatea de bază a camerei. Poți alege perdele transparente și draperii, sau poți opta pentru doar unul dintre aceste elemente. Important este să știi că trebuie să te folosești cât mai mult de lumina naturală, iar pentru aceasta vei avea nevoie de perdele și draperii care să nu fie opace. 

Alege elemente de iluminat cât mai elegante

Fiindcă zona de dining nu este o bucătărie propriu-zisă, ci doar un spațiu unde vei servi masa, ar trebui să ai în vedere folosirea unor corpuri de iluminat cât mai stilate. Aplicele și lustrele sunt o soluție potrivită, deoarece acestea se vor integra foarte bine în ansamblul total. 

 

Evită să folosești neoane sau corpuri de iluminat futuristice, deoarece acestea se potrivesc mai bine unui spațiu modern.

 

Pe de altă parte, este indicat să ai în vedere folosirea unei surse de iluminare cu lumină caldă, pentru a putea obține o atmosferă cât mai plăcută în încăpere, cât mai călduroasă, care îmbie la bună dispoziție. 

 

Amenajarea diningului nu trebuie făcută exact ca în revistele de amenajări interioare, iar uneori ne putem lovi chiar și de problematica spațiului în demersul nostru. Cel mai bine este să alegi ceea ce ți se potrivește, astfel încât să obții un cadru cât mai călduros în care să te poți bucura de serile în familie. Nu uita specificațiile de design și adaptează-le conform dimensiunilor casei tale, pentru a obține rezultatele dorite. 

PARTENERI