Spală tenul cu apă caldă sau rece, niciodată cu apă fierbinte
Curățarea tenului și, de fapt, a întregii pieli, trebuie să se realizeze folosind apă caldă sau rece și niciodată apă fierbinte, dacă vorbim despre o piele cu tendințe de uscare. Motivul? Apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale secretate la nivelul țesuturilor cutanate superioare. În acest mod sebumul care este, de altfel, în scădere față de limita normală în cazul pielii uscate, va reuși să hidrateze mai bine pielea.
Hidratează organismul…din exterior
Pentru a remedia problema pielii uscate, cu tendințe de descuamare e foarte important să hidratezi organismul și din exterior. Unul dintre motivele pentru care medicii recomandă consumarea a minimum 2 l de apa pe zi ține și de faptul că, respectând acest sfat vei avea grijă și de sănătatea pielii tale. Grație consumului cantității optime de apă vei avea o pielea mai strălucitoare și mai hidratată!
Exfoliază celulele moarte
Deseori, pielea care se usucă în exces are tendința de a se descuama. Pentru a scăpa de cojițele inestetice, nu sări peste exfolierea celulelor moarte de la suprafața pielii. Folosește un exfoliant care nu este prea dur, deoarece pielea este, oricum uscată. Îți recomandăm să folosești exfoliantul o dată pe săptămână. Aceasta este o modalitate eficientă prin care să stimulezi regenerarea celulelor pielii.
Aplică loțiuni intens hidratante
Mai mult ca oricare alt tip de piele, cea uscată are nevoie de o hidratare intensă. Crema hidratantă devine, deci cel mai important produs de înfrumusețare pe care trebuie să îl folosești dacă ai o piele uscată. Nu doar cremele sunt, însă, eficiente în acest caz, căci există foarte multe remedii naturale la care poți apela. Un recipient de ulei de cocos de la Obio reprezintă o alternativă naturală a cremelor din comerț, care, de foarte multe ori, sunt create din ingrediente destul de toxice pentru organism.
Utilizează un umidificator
Din cauza aerului uscat sau prea cald, starea pielii uscate se poate înrăutăți. Soluția pentru această problemă constă în folosirea unui umidificator, care are rolul de a crește calitatea aerului din încăperile în care este poziționat. Atenție, însă, este important să menții aparatul de dezumidificare curat, tocmai pentru a evita acumularea bacteriilor în interiorul său.
Toate aceste eforturi de a îngriji pielea uscată trebuie completate cu vizita în cabinetul medicului de specialitate, pentru a se analiza dacă este nevoie de un tratament dermatologic. În plus, este necesară și corectarea stilului alimentar, astfel încât să se introducă în dietă alimente care favorizează menținerea unei pieli hidratate.