(P) 5 Idei pentru renovarea bucătăriei din apartament

Bucătăria este locul în care petreci o bună parte din timp în fiecare zi, iar afecțiunea pentru cei dragi prinde viață. Din acest motiv, tot timpul când vine vorba de renovarea bucătăriei, detaliile, ordinea, culorile, materialele și accesoriile, trebuie să se îmbine perfect.

Sfaturi utile pentru renovarea bucătăriei

Publicat: 28 decembrie 2018, 17:58

Sfaturi utile pentru renovarea bucătăriei

Stilul, în primul rând, va trebui să meargă mână în mână cu restul încăperilor. Este indicat ca piesele de mobilier să fie alese conform tipului de bucătărie (de vară, open-space, îngustă, etc) și designului din celelalte camere.

Iată câteva idei de renovare pentru bucătărie, pentru un design practic și de efect:

1. Mese extensibile și corpuri suspendate pentru renovarea bucătăriei mici

Pentru spațiile mai mici, designerii mizează pe încorporarea electrocasnicelor în mobilă (spre ex. cuptorul, frigiderul, mașina de spălat vase). Mesele extensibile, scaunele înalte din dreptul blatului și rafturile suspendate ajută la economisirea spațiului din cameră. Culorile potrivite sunt cele calde, odihnitoare, care creează mai multă luminozitate.

Caracteristica de bază de care trebuie să ții cont este maximizarea spațiului. Pentru masa, poți alege o masă de dining extensibilă și un set de 4 scaune pliabile din piele ecologică sau tabureți în ton cu nuanțele mesei. Pune în valoare și cel mai îngust spațiu rămas.

2. Mobilier versatil

În bucătăriile mai mari, de tip open-space, tot ordinea și așezarea corectă a lucrurilor duc la o eficiență de nota 10. Mobila aleasă poate fi din lemn masiv ori lăcuit sau se poate încerca un accent modern cu mobilă cu sticlă ori pal melaminat.

Una dintre ideile practice pentru eficientizarea spațiului este și blatul sau mobila de tip “insulă”, care poate servi ca masă, dar și ca spațiu decorativ. Adaugă un set de scaune potrivit cu materialul insulei, și ai un loc ideal pentru a lua masa cu ai tăi!

3. Pardoseală din materiale ușor de curățat

Parchetul, gresia sau mozaicul sunt doar câteva dintre materialele cu care poți decora bucătăria. Accesibile, într-o gamă variată de culori și ușor de întreținut, aceste elemente sunt perfecte pentru renovarea bucătăriei de orice tip. Iubitorii de design clasic pot opta pentru pardoseală din roci naturale (de ex. marmura, granitul, travertinul), sau pentru lemnul clasic. Pentru o anduranță sporită, lemnul trebuie tratat pentru a se menține perfect chiar și împotriva umezelii sau a factorilor de coroziune.

Cromatic, sunt indicate nuanțele neutre, accentul fiind adus de mobilă, draperii, mese sau electrocasnice.

4. Pereți placați împotriva igrasiei

Pereții din bucătărie au un impact major asupra design-ului, iar materialul ales pentru înfrumusețarea acestora trebuie să fie în primul rând ușor de curățat. Optează pentru un material care să nu se păteze ușor și o culoare care îți dă senzația de ordine și curățenie. Printre cele mai accesibile materiale se numără gresia și faianța. Acestea se curăță ușor, sunt rezistente și se găsesc într-o gamă variată de culori și modele, iar montarea corectă a finisajelor te va scăpa de grija igrasiei.

5. Materialul mobilierului

Mobilierul ales pentru bucătărie trebuie să fie în primul rând practic. Renunță la corpurile prea mari și nefolositoare și maximizează-ți cât de mult poți fiecare corp. Optează pentru o mobilă  de bucătărie la comandă deoarece în felul acesta vei folosi orice spațiu util din bucătărie. Montează polițe acolo unde spațiul îți permite.

PARTENERI