Ziua Îndrăgostiților nu e ceva aşa simplu, iar de când a fost preluată şi de români, evident această sărbătoare a fost adaptată să se potrivească şi cu alte tradiții ale noastre, de aceea va prezentăm cele mai importante obiceiuri şi tradiții pur româneşti de Ziua Îndrăgostiților:
-În unele locuri, pe 14 Februarie se merge la colindat cu ursul, ursul de pluş.
-În alte zone din țară, românii obişnuiesc să colinde case de îndrăgostiți şi vin cu Cupluşorul, un pluguşor pentru iubiți.
-În Comuna Adâncata din județul Ialomița localnicii obişnuiesc să îşi pună cutii de bomboane sub pernă ca să îşi viseze alesul.
-În unele sate din Oltenia, preotul vine din casă în casă cu Bombonoteaza, să binecuvânteze pe iubiții din sat şi să le dea cate o bomboană şi un pupic.
-În Vaslui, Ziua Îndrăgostiților, presupune doar un alt motiv pentru localnici de închina un pahar în plus şi pentru iubitele, soțiile lor.
-Comunitatea de hipsteri din Tecuci obişnuieşte să bea un pahar de Aperol Şpriț pentru această zi specială şi să îşi dăruiască fulare şi esarfe cu inimioare.
-Pe timpuri, dacii obişnuiau să îşi invite iubitele de Valentines Day în pădure la o cină romantică unde serveau friptură de viezure, şnițele de barză şi brânză.
-În București, mulți tineri își vor surprinde iubitele de Valentine’s Day și le vor invita la un protest surpriză în Piața Victoriei unde vor forma o inimă umană uriașă.
-Mulți români sărbătoresc Valentine’s Day în stil tradițional, cu mămăliguță în formă de inimioară, mititei în ciocolată și alte delicatese tradiționale.
Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.