Luminatul pe verandă – Sfaturi practice și recomandări de produs

Vara este perioada ideală în care să valorifici spațiul disponibil pe veranda casei. Poți crea aici un loc de relaxare sau de petrecere, care poate găzdui întreaga familie și chiar gașca de prieteni. Pentru ca serile de vară petrecute pe veranda locuinței tale să fie cât mai plăcute și mai confortabile, amenajarea acesteia este o etapă indispensabilă. 

Publicat: 29 august 2019, 11:44

Știai că lumina este unul dintre elementele la care designerii apelează adesea pentru a obține diverse efecte în spațiile pe care lucrează? Adu și tu un plus de valoare verandei, optând pentru corpurile de iluminat potrivite, indiferent că vrei să o transformi într-un spațiu cât se poate de practic, sau că vrei să te bucuri aici de o atmosferă romantică!

Ce tip de corpuri de iluminat alegi pentru verandă? 

Lumina are rolul de a spori vizibilitatea în diverse spații, însă ea poate fi utilizată și pentru a crea un loc plin de personalitate. Așadar, e foarte important ce tip de lumină folosești pentru veranda casei tale. Pentru început, sfatul nostru este să alegi corpuri de iluminat pentru exteriorul casei tale dacă veranda nu este închisă – așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. În acest mod, vei avea siguranță că ai ales corpuri de iluminat care fac față condițiilor meteorologice variate și care îți oferă beneficii pe termen lung. 

 

Aluminiul sau alama sunt cele mai bune metale pentru accesoriile de iluminat din afara casei. În plus, alama va arăta excelent în combinație cu fațadele din cărămidă. Chiar și în cazul în care veranda este acoperită cu sticlă, îți recomandăm să optezi pentru materiale rezistente, care nu se vor decolora din cauza razelor de soare și care nu vor fi afectate în cazul în care există infiltrații de apă provenită de la ploaie. 

Câte corpuri de iluminat trebuie să montezi pe veranda casei?

În principiu, poți stabili numărul de corpuri de iluminat pe care să le montezi pe verandă ținând cont de întrebuințarea pe care vrei să o atribui acestui spațiu. De exemplu, dacă utilizezi veranda pe post de terasă unde îți servești cafeaua de dimineață sau ceaiul seara, atunci nu ai nevoie de foarte multă lumină. Dacă, însă, vrei să transformi acest loc al casei într-o zonă de luat masa, este necesară o cantitate mai generoasă de lumină. 

 

Dimensiunea verandei este și ea importantă pentru a stabili câte corpuri de iluminat trebuie să montezi aici. Două felinare clasice sunt suficiente pentru a crea o atmosferă boemă pe o verandă mică. În cazul în care ai o verandă mare, pe care vrei să o amenajezi ca loc de servit masa, să spunem, poți opta pentru montarea corpurilor de iluminat pe plafon. În acest mod, vei beneficia de o iluminare uniformă. 

 

Ca regulă generală, dacă ai un singur corp de iluminat, alege un bec de 60 de wați; dacă optezi pentru două felinare, folosește două becuri a câte 40 de wați fiecare. 

 

Cum montezi corpurile de iluminat în zona verandei?

Lumina de pe verandă, la fel ca și cea din orice alt spațiu, nu trebuie să incomodeze privirea. Din acest motiv, e esențial să ții cont de câteva recomandări de montare a corpurilor de iluminat. În mod ideal, accesoriile de iluminat care se fixează pe perete trebuie să fie instalate la o distanță de minimum 1.60 m față de sol. Lămpile de perete care se prezintă sub forma felinarelor sunt o alegere perfectă pentru verandă. 

 

Alege corpurile de iluminat pentru verandă și în funcție de tehnologia lor de funcționare. Poți opta pentru corpurile de iluminat care sunt coordonate de un întrerupător sau de produse care încorporează senzori de mișcare. 

PARTENERI