La mulţi ani de 1 IUNIE! 11 idei de a da în mintea copiilor

De 1 Iunie fiecare dintre noi are voie să fie copil, indiferent de vârsta din buletin. Aşa că, după ce termini cu orice ai de făcut azi, „fură” câteva ore de joacă. Poţi să-ţi chemi şi prietenii, că nu e niciun „fun” în a te juca de unul singur.

Publicat: 1 iunie 2016, 12:12

Aşa că lasă „Candy Crush” sau ce te mai joci pe telefon şi ieşi în parc cu rolele sau la un badminton ori poate la ceva mai complex. Ştim că acum eşti mare, dar azi ai voie să dai în mintea copiilor. La mulţi ani!

Avem noi câteva idei, dacă ai uitat cum e la joacă 😉 Şi îţi amintim şi regulile! Te bagi?

Şotronul

Nu trebuie decât să arunci o pietricică în fiecare căsuţă a şotronului, pe rând, şi să sari într-un picior, dus şi întors, fără să calci liniile. Cel mai complicat e să nimereşti căsuţa. Crezi că te ţine?

Mima

E pentru cei mai sedentari sau care obosesc după şotron. Se formează echipe de cel puţin doi, iar câte un jucător din fiecare echipă mimează, pe rând, cuvinte alese de adversari. Fără să scoată vreun sunet sau să arate către obiecte care reprezintă indicii. Pare simplu? Ia încearcă şi vezi cum te descurci. S-ar putea să nu mai fie la fel de simplu ca atunci când erai mic.

Cine sunt eu?

Jucătorii scriu pe câte un bileţel numele unui personaj – real, fictiv, om sau animal -, iar hârtiile se împăturesc şi se amestecă bine. Pe rând, fiecare jucător trage un bileţel din grămadă şi îl arată celorlalţi, fără să vadă ce e scris pe el. Operaţiunea odată încheiată, trebuie să pună întrebări ajutătoare, pentru a obţine indicii care să-l ajute să afle ce personaj este.

Cum s-ar numi cele mai tari jocuri pentru Playstation dacă ar fi realizate în Vaslui!

Telefonul fără fir

Nu-ţi trebuie condiţie fizică, ci un auz foarte bun. Regula e simplă. Un jucător spune altuia la ureche un cuvânt, iar acesta îl dă mai departe şoptit şi cât mai repede. Şi tot aşa, până la ultimul, la care de obicei ajunge cu totul alt cuvânt. Dacă e un cuvânt :)) Puteţi repeta de câte ori aveţi chef, până vă plictisiţi.

Măgăruşul

Vă amintiţi cât de tare vă distraţi în faţa blocului sau în parcuri când încingeaţi câte un „Măgăruş”? Era atât de simplu şi distractiv! Nu trebuia decât să evităm ca mingea să ajungă la cel din mijloc. Altfel îi luam locul şi ajungeam noi „măgăruşi”, ceea ce nu era atât de amuzant. Crezi că te ţine fizicul să te bagi?

Raţele şi vânătorii

Numele spune tot, iar obiectul „muncii” e o minge cu care doi oameni îi iau la ţintă pe cei dintre ei. „Raţele” nu au voie să părăsească un perimetru desenat cu cretă sau delimitat de borduri, în caz contrar pierd o viaţă. Totuşi, o pot recâştiga dacă prind mingea aruncată de „vânători”. Nimic violent în joaca asta, dar râzi până începi să „măcăni”.

VIDEO | Uită de ”Adevăr sau Provocare”! Ăsta e jocul de cuplu care a devenit VIRAL!

Leapşa

Ca să joci Leapşa, fie ea „pe cocoţate” sau „pe ouate”, ai nevoie de rezistenţă, nu glumă. Pentru că trebuie să alergi până îi prinzi pe toţi când iei leapşa sau să fugi cât te ţin picioarele ca să n-o iei.

Ţările

Ai nevoie de puţină cretă şi de o minge, desenezi două cercuri concentrice, iar pe cel mare îl împarţi în atâtea părţi câţi jucători sunt. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Fiecare scrie numele ţării pe care o vrea, iar apoi unul se duce în centru şi spune poezia „Să tragă, să tragă mâţa de coadă şi măgarul de urechi ţara cu numele de…”. Mingea se aruncă în sus, toţi jucătorii fug, iar „ţara” al cărei nume e strigat trebuie să o prindă şi să strige „Stop!”, iar toată lumea se opreşte. Cel cu mingea face trei paşi către ce jucător vrea şi îl ia la ţintă. Dacă îl nimereşte, primeşte jumătate din ţara lui, dacă nu, pierde jumătate din ţară. Cei care pierd tot „teritoriul” ies din joc şi aşteaptă să vadă cine câştigă.

Elasticul

Se joacă în trei. Doi întind elasticul între ei, iar al treilea trebuie să execute fără greşeală 10 exerciţii. Gâştigă cine ajunge cel mai departe cu exerciţiile fără să se încurce. Fiecare îl ştie altfel, aşa că poate căutaţi ceva tutoriale dacă vreţi să daţi în mintea copiilor.

Frunza

E, poate, un joc uşor brutal, pentru că trebuie să te lupţi la propriu pentru a cuceri teritoriul advers, respectând traseul marcat ca în imagine. Când eram mici nimeni nu se supăra când mai lua câte o trântă sau când ajungea zgâriat şi lovit în casă. Acum, nu se ştie…

Ascunsa

La acest joc trebuia să fugi şi să ştii să-ţi găseşti cele mai bune ascunzători. La început de joc se alege cine „se pune”, după metoda „Din oceanul Pacific / A ieşit un peşte mic / Şi pe coada lui scria / Ieşi afară dumneata”. Mai ştim şi altele, dar nu-i frumos să le scriem aici. Cine se pune numără din 10 in 10 si din suta in suta pana strigă „miaaaa” şi încheie cu „Cine nu e gata îl iau cu lopata”, iar apoi porneşte în căutarea celorlalţi jucători. Primul găsit e următorul care „se pune”.

Mai vreţi? Ar mai fi „Baba Oarba”, „1, 2, 3 la perete stai”, „Pereţica”, „21” (preferat în special de băieţi) sau „Lapte gros”. Dacă ne scapă ceva, poate ne spuneţi voi ce jocuri ale copilăriei aţi mai juca acum 😉

PARTENERI