Un fotograf a scos telefoanele din fotografii pentru a demonstra ce viaţă tristă avem
Uite cum arătau câteva dintre obiecte atunci când au fost create.
Cea mai veche mască – 9.000 de ani
Se estimează că datează din anul 7000 î.e.n şi poate fi văzută la Muzeul Bible et Terre Sainte din Paris.
Cea mai veche saltea – 77.000 de ani
Arheologii au găsit-o într-o peşteră din Africa de Sud. Are multiple straturi şi era acoperită cu o husă făcută din ierburi şi frunze.
Cea mai veche poşetă – 4.500 de ani
Ei bine, se pare că femeile erau cochete şi în cele mai vechi timpuri :)) Această poşetă „accesorizată” cu o sută de dinţi de câine (ia-o p-asta!) a fost găsită în Germania şi arheologii i-au stabilit data apariţiei undeva între anul 2.500 şi anul 2.200 î.e.n.
Cel mai vechi instrument muzical – 42.000 de ani
Sunt de fapt trei flauturi descoperite în 2012 într-o peşteră din Germania, confecţionate din oase de pasăre şi fildeş de mamut.
Cel mai vechi pantof din piele – 5.500 de ani
A fost găsit într-o peşteră din Armenia, în 2010, într-o stare atât de bună, încât şi arheologii care l-au studiat au fost uimiţi.
Cea mai veche gumă de mestecat – 5.000 de ani
A fost găsită în Finlanda şi datează din Neolitic. Studiile au arătat că a fost făcută din seva unei specii de mesteacăn. Şi mai avea şi urme de dinţi pe ea.
Cele mai vechi şosete – 1.500 de ani
Au fost descoperite în Egipt şi se potriveau perfect cu sandalele fixate între degete. Ar fi la modă şi acum, dacă oamenii nu s-ar fi prins între timp că sandalele şi şlapii NU se poartă cu ciorapi!
Cei mai vechi ochelari de soare – 800 de ani
Au fost găsiţi în Canada şi cel mai probabil au fost creaţi pentru a proteja ochii de lumina puternică a soarelui reflectată din zăpadă.
Cei mai vechi pantaloni – 3.300 de ani
Au fost descoperiţi în vestul Chinei.
Cel mai vechi sutien – 500 de ani
Provine din Austria şi a fost folosit între anii 1390 şi 1485. Câtă rezistenţă, right? Lucrurile nu se mai fac ca pe vremuri…
Cel mai vechi prezervativ – 370 de ani
Confecţionat din piele de oaie, a fost datat în 1640 şi provine din Suedia. Spre deosebire de cele din prezent, putea fi folosit de mai multe ori, cu condiţia să fie curăţat cu lapte cald, conform instrucţiunilor de utilizare scrise în latină.