FOTO. TOP 6 locuri MAGNIFICE care chiar există. Nu e Photoshop!
Chiar dacă nu sunt la fel de accesibile ca un sejur la bulgari sau la greci, poate imaginile astea îţi fac poftă să strângi bani de o vacanţă beton. Nu e Photoshop! Doar natură!
1. Antelope Canyon, SUA
Culoarele din interiorul dunelor au fost formate în timp de vântul şi apa care au erodat nisipul. Nu sunt o destinaţie pentru claustrofobi!
2. Ice Cave, Islanda
Minunăţia asta s-a format într-o crevasă, datorită ploii şi a apei care s-a scurs pe gheaţă şi vântului care a şlefuit-o. Pârâul format ca urmare a topirii gheţii a format tunelul care acum atrage o mulţime de turişti.
3. Plaja de sticlă, SUA
La începutul secolului XX era un loc unde se arunca gunoiul, pe care apa l-a scupltat în timp şi l-a transformat într-o atracţie turistică. Dacă ajungi vreodată în locul ăsta din Fort Bragg, California, nu ai voie să iei cu tine nimic la plecare. Oricât de tentant ar fi
4. Parcul geologic Zhangye Danxia, China
Se află în provincia Gansu, iar stâncile odată acoperite de apă, au ajuns să aibă culorile astea ameţitoare ca urmare a oxidării sedimentelor.
5. Tunelul iubirii, Ucraina
S-a format pe cale naturală, ca urmare a creşterii pomilor şi arbuştilor şi are o lungime de 4 kilometri. Turiştii care sunt atraşi de frumuseţea acestui tunel trebuie să fie atenţi la trenurile care îl străbat pentru a transporta lemn la o fabrică locală.
6. Giant’s Causeway, Irlanda de Nord
Se află pe coasta nordică a Irlandei de Nord şi este un drum flancat de 40.000 de coloane de bazalt formate ca urmare a unei erupţii vulcanice acum 50 de milioane de ani.
7. Mina Naica, Mexic
Nu, nu e peştera lui Superman. Dar e o super-peştera plină de bârne de cristal, care a fost descoperită în anul 2000. Are o suprafaţă comparabilă cu a unui teren de fotbal şi este înaltă de 6-8 metri. Cei care se aventurează în interiorul ei o fac doar cu rezervă de oxigen, întrucât temperatura urcă până la 44 de grade celsius, iar umiditatea este de 100%.
8. Plaja Roşie, China
Aflată în provincia Panjin, plaja arată aşa toamna, din cauza unor alge.
9. Poarta Iadului, Turkmenistan
Este un crater cu o suprafaţă de 70 de metri, în inima deşertului Karakum. S-a format în urma unei operaţiuni de forare, ca urmare a unei acumulări de gaze naturale, în 1971, care au luat foc. Deşi s-a crezut că flăcările se vor stinge când combustibilul se va epuiza, craterul este şi azi în flăcări.