De ce să îți cumperi 2 subwoofere în loc de unul singur?

Muzica este o adevărată terapie ce aduce bucurie, emoție și ajută la eliminarea stresului. Se spune că atunci când asculți o melodie nu ai timp să te gândești la altceva. Studiile arata ca muzica reduce anxietatea, tensiunea, alungă depresia, îmbunătățește calitatea somnului și memoria. Majoritatea oamenilor se relaxează ascultând piesele preferate la căști sau în interiorul casei. Însă, știm cu toții că o melodie frumoasă se aude bine atunci când ai la dispoziție echipamentele potrivite. În ultima perioadă, pasionații de muzică au adoptat conceptul de a utiliza două subwoofere în setup-ul de acasă pentru a beneficia de un sunet profesional. Iată câteva efecte plăcute de care te poți bucura adoptând această metodă:

Publicat: 14 august 2019, 11:02

Mai mult bas, dar nu mai multă distorsiune

Reproducerea frecvențelor audio grave este preferata tuturor atunci când ascultă o piesă, iar două subwoofere sunt ideale pentru un efect special. Accesoriile vor îmbunătăți foarte mult limita până la care poți să împingi bas-ul dorit și, în același timp, te vor ajuta să ai distorsiuni mai scăzute. Astfel, muzica ta se va auzi mult mai bine, fără zgomote nedorite sau intermitențe.

Bas stereo pe două canale dedicate

Dacă, pe lângă muzică, îți plac și filmele de acțiune, bas-ul celor două subwoofere îți vor oferi vibrații extraordinare și suspans ridicat, făcându-ți vizionarea mult mai plăcută. Prin urmare, vei avea parte de un sistem asemănător celui de la cinema chiar la tine acasă.

Adepții sunetelor pe două canale folosesc adesea boxe pentru a transmite eficient informația audio. Folosirea a două surse de sunet diferite poate da naștere unor efecte sonore cel puțin interesante.

Un subwoofer gestionează foarte bine și frecvențele mai înalte de bas pentru a ajuta difuzoarele din boxe. De regulă, frecvențele joase sunt omnidirecționale și nu ar putea oferi neapărat stereofonie. Totuși, frecvențele de bas din partea mai înaltă, gestionate de un subwoofer în combinație cu boxe de raft mai mici, se pot separa pe două canale.

Dispersie omogenă a bas-ului

Atunci când amplasezi un singur subwoofer într-o încăpere, oricât de atent te-ai orienta, există șansele să apară zone unde nu pătrunde sunetul. Mai exact, poate fi vorba de unghiuri moarte. O singură unitate nu reușește să ofere un răspuns perfect care să acopere complet toate laturile încăperii. În cazul în care bas-ul este preferatul tău, deoarece undele din subwoofer au un model specific în camera unde e amplasat, fie nu îl vei auzi bine, fie va fi prea exagerat. Cu siguranța vrei să te bucuri și de melodie și de bas, fără ca vreunul dintre acestea să fie sunet dominant.

Cu două subwoofere amplasate în mod corespunzător, undele se vor suprapune și se vor completa. În acest mod, densitatea sunetului se va îmbunătăți și puterea va fi mult mai mare, astfel că va ajunge în toate colțurile camerei. Practic, vei asculta cu plăcere orice piesă preferată, fără să îți faci griji că trebuie să mergi într-o parte sau alta a încăperii pentru a o auzi mai bine.

Subwooferul este un tip special de difuzor dedicat reproducerii sunetelor audio ce poartă denumirea de bas. Pe lângă faptul că vei asculta muzică de calitate cu ajutorul unor echipamente inteligente, montarea a două astfel de dispozitive contribuie și la aspectul estetic al camerei. Deoarece oferă numai beneficii, amplasarea accesoriilor este ideală pentru locuința unui pasionat de sunet profesional. Cu siguranță, odată ce vei asculta o melodie dintr-un setup cu două subwoofere nu îți vei mai dori să te întorci la unul singur.

Dacă îți place să asculți muzică indiferent unde te-ai afla, găsești subwoofere, casti wireless cu noise cancelling, boxe portabile pe AVStore, precum si alte produse dedicate audiofililor. Acestea îți vor face orice excursie sau petrecere în aer liber mai plăcută, dar pentru a trăi la maximum orice melodie ai nevoie de bas

PARTENERI