Ce conține berea
Berile sunt fabricate după același proces, care conține doar patru ingrediente principale: apă, malț din orz sau din alte cereale precum grâul, orzul sau porumbul, hamei și drojdie. Din compoziție, apa reprezintă 90%, iar ingredientele celelalte sunt vegetale și naturale. Din cauza malțului, berea conține o cantitate importantă de fibre solubile, 500 mililitri asigură 10% din necesarul zilnic de fibre al organismului.
Berea este o sursă importantă de minerale, o sticlă de 0,5 litri conține 135 mg de potasiu. Alte minerale importante conținute de bere sunt fosforul, magneziul, calciul și sodiul. Mai mult decât atât, berea este o sursă importantă de siliciu, element ce ajută la îmbunătățirea densității minerale a oaselor.
Chiar dacă nu este o sursă bogată în vitamine, berea conține totuși un complex de vitamina B, dintre care:
• Vitamina B3 sau niacina
• Vitamina B5 sau acidul pantotenic
• Vitamina B6 sau piridoxina
Ce beneficii aduce berea organismului
Cel mai important beneficiu pe care consumul de bere îl aduce organismului este legat de efectul diuretic. Astfel, băutura poate ajuta la protejarea rinichilor prin reducerea riscului de litiază renală sau, mai bine zis, apariția pietrelor la rinichi.
Berea scade colesterolul
Datorită conținutului ridicat de fibre, berea scade nivelul de colesterol LDL din sânge.
Berea previne infarctul
Consumul de bere reduce riscul de infarct. Studiile arată că persoanele care nu beau bere au șanse mai mari să facă infarct față de persoanele care consumă bere în cantități moderate frecvent.
Mai mult decât atât, berea previne riscul apariției și a altor boli cardiovasculare.
Berea întărește oasele
Cu un conținut ridicat de siliciu, berea întărește densitatea oaselor. Oamenii de știință au confirmat faptul că un pahar de bere consumat zilnic scade considerabil riscul fracturilor.
Berea îmbunătățește memoria
Oamenii care consumă o cantitate moderată de bere zilnic au șanse mai mici să sufere de o formă de demență sau să dezvolte boala Alzheimer.
Berea este extrem de benefică pentru piele
Berea conține anumite vitamine care favorizează regenerarea pielii și o fac mai catifelată. Mai mult decât atât, în sezonul cald, berea ajută la intensificarea bronzului.
Berea nu îngrașă
Berea este o băutură fabricată din ingrediente naturale și nu are multe calorii. Un pahar de 250 ml de bere are același număr de calorii cât are și un pahar de suc de portocale, adică 250 Kcal.
Aproximativ două treimi din calorii provin din alcool, o treime din carbohidrați, iar o mică parte din proteine.
Doza zilnică recomandată de bere
Cercetătorii recomandă ca oamenii cu vârsta sub 65 de ani să consume maximum două pahare pe zi, iar femeile și bărbații cu vârste de peste 65 de ani, trebuie să se rezume la doar o bere pe zi. De asemenea, doza recomandată se referă la o sticlă de 0.33 ml.
În cazul în care consumi bere, este foarte important să o faci responsabil și cu moderație pentru a-i aduce organismului tău toate beneficiile prezentate mai sus. Iar dacă am reușit să-ți facem poftă de o bere rece, poți da un click la Alcool-Discount.ro.