Sfaturi pentru amenajarea bucatariei
Atunci cand vrei sa amenajezi bucataria, trebuie sa iei in calcul atat fondurile de care dispui, cat si spatiul pe care il ai la dispozitie. Iata cateva sfaturi utile in acest sens:
Cuvantul cheie in amenajarea bucatariei este organizarea. Ia-ti o zi libera si ocupa-te de curatenie, pune deoparte vesela pe care nu ai folosit-o niciodata si doneaza toate aparatele de care nu te-ai mai atins de ani buni. Vei vedea ca bucataria va fi mai luminoasa si mai aerisita. Si toate acesta, fara niciun ban!
Nu uita de spatiile de depozitare! Acestea sunt esentiale atunci cand vrei sa iti renovezi bucataria, dar ai un buget redus. Poti construi chiar tu etajere solide, pe care sa pui farfurii sau capace. Pastreaza ingredientele pe rafturi, in borcane cu etichete. Astfel, iti va fi usor sa gasesti mereu tot ce ai nevoie. Rafturile metalice asezate deasupra cuptorului, de-a lungul peretelui sau sub dulapuri reprezinta o modalitate excelenta de a agata vase si tigai. Daca aceasta idee nu iti surade, pe aceleasi rafturi poti aseza plante, boluri sau obiecte decorative.
Alege cu grija culorile! Pentru a schimba infatisarea bucatariei, poti avea nevoie doar de vopsea. Dulapurile inchise la culoare arata foarte elegant, daca le combini cu rafturi in culori deschise de alb sau bej.
Iluminatul este esential pentru a face o bucatarie mica sa para mai mare. Daca renovezi bucataria si ai dulapuri inchise la culoare, monteaza cateva LED-uri dedesubtul lor. Vor lumina spatiul, iar bucataria va arata nemaipomenit!
Totul sta in detalii! Daca te-ai plictisit de design-ul bucatariei tale, poti sa amplasezi cateva obiecte mici dar de efect, in spatiile disponibile. Un covor pufos, o vaza cu flori sau un tablou simpatic vor oferi bucatariei un aspect complet nou.
Obiecte de mobilier de care ai nevoie in bucatarie
Renovarea bucatariei nu presupune, in mod obligatoriu, achizitionarea de noi obiecte de mobilier. Poti sa transformi scaunele vechi prin mici proiecte de DIY, la care poate participa intreaga familie. In acelasi scop, pastreaza masa veche si vopseste-o intr-o culoare noua. Va arata fabulos! In ceea ce priveste dulapurile, opteaza pentru un mobilier de bucatarie simplu, care poate suferi modificari ulterioare. Nu incarca spatiul! In ceea ce priveste mobila de bucatarie, nu ai nevoie decat de masa, scaune si dulapuri.
Electrocasnice esentiale in bucatarie
Nu mai este niciun secret! Incorporarea electrocasnicelor in mobilier nu este un moft, ci o necesitate. Acest lucru ii va aduce bucatariei un aspect mai elegant, iti va maximiza spatiul si te va ajuta sa renovezi simplu si rapid.
Asadar, alege electrocasnice de buna calitate, esentiale pentru orice bucatarie functionala:
Plita sau aragazul. Orienteaza-te catre cele care nu ocupa mult loc si alege un design care se potriveste cu restul mobilei.
Cuptorul. Alege un cuptor ieftin incorporabil! Pe piata de profil exista numerosi producatori, asa ca vei avea de unde alege.
Hota. Esentiala intr-o bucatarie, se recomanda ca hota sa fie aleasa in functie de dimensiunea aragazului sau a plitei.
Frigiderul. Acesta este indispensabil si trebuie ales in functie de caracteristicile sale: filtrul anti miros si tehnologia no frost sunt primele pe care sa le iei in calcul in momentul achizitionarii.
Masina de spalat vase. Daca vrei sa scapi de vasele murdare rapid si eficient, o masina de spalat vase este un ajutor de nadejde.
Renovarea bucatariei cand esti in buget este cum nu se poate mai simpla. Trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi de amenajare, sa te limitezi la obiectele de mobilier de care ai nevoie si sa alegi, cu grija, cele mai bune electrocasnice.