Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // Cum combati caderea parului dupa nastere

Cum combati caderea parului dupa nastere

Femeile se confrunta cu numeroase probleme dupa ce dau nastere unui copil, iar caderea parului este una dintre acestea. Este bine stiut faptul ca nu este neaparat o problema a femeilor dupa nastere, ci poate aparea chiar in orice moment al vietii, chiar si la barbati. De asemenea, o persoana normala pierde pe zi in jur de 100 de fire de par, insa in cazul in care acesta cade in canitati mai mari dupa sarcina, exista o explicatie logica pentru acest lucru.

Publicat: 10 octombrie 2019, 11:54

De ce cade parul dupa sarcina?

Parul are perioade de crestere si perioade de repaus, motiv pentru care la un interval de cel mult 3 luni acesta cade si lasa loc cresterii firelor de par noi. Pierderea parului la cateva luni de la nastere este influentata in special de fiecare persoana in parte. Pe toata perioada sarcinii nivelul de estrogen din organismul femeii este ridicat, ceea ce impiedica parul sa cada. In momentul in care femeia naste, nivelul de hormoni din organism incepe sa scada, iar parul isi poate reincepe ciclul de crestere si de repaus si, automat, de cadere.

Nivelul de estrogen ridicat sustine resterea parului si impiedica pierderea acestuia. Practic, acesta prelungeste perioada da crestere a parului, indiferent daca esti insarcinata sau nu. Conform unor studii, in momenul sarcinii estrogenul poate ajunge la un nivel chiar si de 100 de ori mai mare decat in mod normal.

Cum poti reduce caderea parului dupa sarcina?

Exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a reduce pe cat se poate pierderea parului dupa sarcina, dupa cum urmeaza:

–   Incearca sa nu folosesti produse pentru uscarea sau coafarea parului.

–  Consuma alimente bogate in fructe si legume, cu un nivel ridicat de antioxidanti pentru a stimula cresterea parului. Morcovii, cartofii dulci, ouale si pestele sunt indicate pentru un par des si sanatos.

–    Nu pieptana parul cat e ud, deoarece este fragil si vei pierde o mare cantitate din el.

–  Foloseste produse speciale pentru caderea parului. Poti folosi un sampon si un balsam bogate in biotina si siliciu, dar care sa fie pentru parul fragil.

–    Nu strange parul prea tare in coafuri care il pot rupe si mai mult.

Chiar daca faci tot posibilul ca parul sa cada in cantitati tot mai mici, ai nevoie de un regim aparte pentru stoparea acestui lucru, iar o vizita la medic ar fi indicata daca vrei cele mai bune sfaturi si un tratament care sa dea rode.

Cum combati caderea parului?

In cazul in care caderea parului este cauzata de anumite probleme de sanatate, cum ar fi lipsa de fier sau a altor nutrienti necesari unui par sanatos, medicul iti va recomanda tratarea acestei probleme. De asemenea, daca urmezi un tratament de pe urma caruia te confrunti cu caderea parului dupa sarcina, medicul va incerca sa il inlocuiasca sau va recomanda incetarea imediata a tratamentului, in functie de necesitatile pe care le ai.

Introdu suplimente si vitamine in dieta zilnica

Poti consuma o serie de vitamine impotriva caderii parului, care sustin si cresterea sanatoasa a acestuia. Printre cele mai cunoscute vitamine se numara biotina, niacina, vitaminele C, D, A si E, fier, zinc si seleniu.

Incearca un tratament naturist impotriva caderii parului

Semintele de schinduf inmuiate in apa si apoi lasate la scurs pot fi aplicate pe scalp. Este recomandat pentru cresterea si stralucirea firului de par.

Masca de par cu albus de ou pot intari firele de par, datorita proteinei pe care o contin, insa trebuie sa fie aplicata in mod regulat pentru a putea oferi rezultatele dorite.

Gelul de aloe vera este bogat in vitamine si minerale, ceea ce il transforma intr-unul dintre cele mai bune tratamente naturise pentru par. Acesta ajuta la regenerarea foliculilor de par, hidrateaza scalpul si reduce caderea parului.

Exista numeroase variante pentru a combate caderea parului dupa nastere, insa ar fi indicat sa consulți un medic inainte de a lua o decizie. In plus, orice tratament folosesti ar putea afecta bebelusul in perioada alaptarii.  

 

PARTENERI