Cum ar arăta subiectele de Bacalaureat dacă ar fi inspirate de activitatea DNA

  Examenul de Bacalaureat a debutat astăzi cu probele orale iar peste câteva săptămâni elevii vor începe și probele scrise. Se pare că în această perioadă s-a intensificat și activitatea DNA și în acest sens ne-am gândit să redactăm un model de subiecte pentru examenul de Bacalaureat din perspectiva procurorilor DNA. Iată cum ar arăta ele :

Publicat: 8 iunie 2015, 13:59

 -Alcătuiți o propoziție afirmativă pornind de la următoarele cuvinte: foloase necuvenite și conflict de interese.

 -Ilustrează corect dovezile care duc la complicitate la evaziune fiscală în formăƒ continuată și spălare de bani a numitului Lică Sămădău
 din nuvela realist-psihologică – „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici.
 

 -Explică rolul cratimei din structura: mandatu-i gata
 
 -Argumentați din următoarele stenograme de ce Baciul vrâncean și cu cel ungurean au intrat în atenția DNA.
 
 -puneți în antiteză cele două dosare DNA: „Ultima noapte de corupție,  Întâia noapte de arest preventiv”, de Camil Petrescu
 
 -Editați un eseu probator cu privire la tăinuirea faptelor de corupție din dosarul „O scrisoare pierdută” de ILE Caragiale.
 
 -alcătuiți o acuzație cu privire la o retrocedare frauduloasă de terenuri din Parcul numit Ghetsimani studiind mărturia lui Vasile Voiculescu – În grădina Ghetsemani
 
 – Precizați dacă Tudor Arghezi prin poezia Testament a îndeplinit toate formele legale ce se impun în redactarea un astfel de act succesoral și dacă reiese că este vorba de spălare de bani prin donație.
 
 -Evidențiați asemănările și deosebirile infracționale dintre cazurile Ion de Liviu Rebreanu și Ioan Niculae
 
 -Analizați textul din mărturia lui George Bacovia din Plumb și precizați dovezile care duc spre un eventual dosar de trafic de metale radioactive.
 
 – Formulați argumentativ implicarea clanurilor interlope in nuvela lui Mircea Eliade, La Tigănci

 -Redactează un eseu de 600 a€“ 900 de cuvinte care să reprezinte o citație la o audiere DNA în care să ai în vedere următoarele repere:
  -prezentarea gravității faptelor
  -rechizitoriu probe și dovezi
  -analiza relației dintre inculpați (conflict, interese, limbajul personajelor, stenograme epice anexate la dosar)
 
 Comentați la alegere un pasaj literar la alegere dintr-o carte scrisă integral în penitenciar de un inculpat condamnat definitiv și care acum se află eliberat condiționat.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

PARTENERI