Aseară, Premiile Oscar au fost urmărite de milioane de telespectatori. Evenimentul a fost unul extraordinar, de la organizare, până la momente artistice și prezențe scenice. Invitații au strălucit la propriu și la figurat, iar atmosfera a fost una demnă de o gală. De pe masa invitaților nu a lipsit meniul cu mâncăruri care a fost gândit de unul dintre cei mai buni chefi din întreaga lume.
Bucătarul de origine britanică, Elliott Grover a fost cel care s-a asigurat că pune pe masă preparate spectaculoase. Acesta a fost recomandat de nimeni altul de Wolfgang Puck, cel care s-a ocupat de preparetele pentru Oscar timp de 29 de ani.
Meniul de la Premiile Oscar, o încântare pentru papilele gustative
Grover și-a pus amprenta asupra meniului și nu a putut să nu servească celebrul fish and chips. La asta, s-au adăugat preparate precum plăcintă de pui cu fulgi de trufe negre, pizza, dar și cartofi prăjiți.
Vegetarienii nu au fost nici ei uitați. Special pentru această categorie, Elliott Grove a pregătit colțunași cu ciuperci, falafel de mazăre englezească și pâine indiană puri cu humus de sumac. Desertul a fost vedeta serii. Celebra prăjitură englezească Trifle i-a cucerit peste tot cu notele sale puternice de cireșe maraschino.
„Meniul lui Grover este o deviere remarcabilă de la mâncarea pe bază de plante, atât de la modă în ultima vreme la astfel de ceremonii”, au declarat jurnaliștii de la The Guardian. Este foarte bine cunoscut faptul că la Premiile Grammy, meniul a fost complet vegetarian. Tocmai de aceea, de data asta, organizatorii Premiilor Oscar au decis să îmbine toate gusturile.