Bacalaureatul din epoca de piatră până astăzi! Cum se desfășura examenul de Bacalaureat de-a lungul timpului!

Absolvenţii de liceu susţin, luni şi marţi, proba de competenţe digitale a examenului de bacalaureat, care a început în 9 iunie, probele orale urmând să se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 14 şi 16 iunie.

Publicat: 12 iunie 2017, 11:09

MEME HIT: Cum arată pregătirile pentru Bacalaureat pe melodiile artiștilor români din Most Wanted!

  Examenul de BAC este în progres și noi ne-am propus o incursiune în trecut pentru a cunoaște cum se desfăsura acest examen de-a lungul timpului, din epoca de piatră până în prezent:

 În epoca preistorică neanderhalienii susțineau examenul de Bacalaureat în grote și peșteri școlare și nu era foarte dificil pentru că nu prea erau materii în vremea aceea. Totuși, afișarea rezultatelor dura chiar și trei luni pentru că trebuiau sculptate în piatră.

 În Epoca de piatră cei care veneau cu fițuici erau foarte ușor depistați pentru că aveau buzunarele pline de bolovani cu inscripții.

Celebrul Noe cu arca lui nu a mai apucat să susțină Bacalaureatul pentru că l-a prins potopul.
 

 În Grecia Antică, elevii Thales sau Pitagora nu au picat pe subiect la BAC și au improvizat cu ce știau ei și așa au apărut celebrele teoreme care au circulat viral în vremea aceea ca perle la bacalaureat urmând să intre în final și în tratatele de geometrie.
 

 În Roma lui Caesar se susținea așa-numitul Bacalaureatus Augustus Maximus iar cine pica acest examen era vândut ca sclav sau trimis la sesiunea din toamnă la arenele de gladiatori.
 

În Dacia, Bacalaureatul se susținea la Sarmizegetusa iar în momentul când se afișau rezultatele, elevii daci deveneau recalcitranți chiar violenți și în loc să facă contestație ei dădeau foc viilor.
 

 Pe vremea lui Țepeș, cei care se înscriau la Bacalaureat erau obligați să promoveze examenul altfel erau trași în țeapă împreună cu toți profesorii.
 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

PARTENERI