Aşa arată micul dejun în 14 ţări! Tu ce mănânci dimineaţa?

E foarte important cum îţi începi dimineaţa aşa că un mic dejun sănătos şi copios îţi poate face ziua mai bună. Mereu e bine să te inspiri de la alţii aşa că astăzi aruncăm un ochi în farfuriile străinilor.

Publicat: 11 iunie 2015, 8:00

S.U.A. – Pâine prăjită, şuncă prăjită, ouă prăjite, cafea/suc de fructe

Marea Britanie – Ouă prăjite, şuncă prăjită, fasole, budincă neagră, roşii prăjite, cartofi şi ciuperci prăjite.

Franţa – Cafea, sucuri naturale, produse de patiserie, fructe.

Turcia – măsline, brânză, gem, ouă, pâine şi miere de albine.

Rusia – Kasha: un amestec de seminţe.

Polonia – Jajecznica e micul dejun tradiţional ouă prăjite, cârnaţi şi clătite de cartofi.

Maroc – miere de albine, paine, masline, cafea turcească.

Japonia – Varianta tradiţională: orez, peşte, supă de paste, boabe de soia şi alge. Varianta modernă: pâine prăjită, ouă, cafea, salată de cartofi.

Iran – Ceai, brânză feta, nuci şi fructe.

India – Uttapam e o clătită cu legume

Guyana – Peşte prăjit după ce a fost marinat în sare de mare. 

Egipt – 

Cambodgia – piure din cereale cu lapte, orez, tăiţei.

Bolivia – Salteña: plăcinte umplute cu amestec de carde de porc, pui sau vită.

PARTENERI