Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // Ai scăpat telefonul în apă? Te învăţăm cum să-l salvezi

Ai scăpat telefonul în apă? Te învăţăm cum să-l salvezi

Telefoanele mobile sunt mai expuse la riscul de a ajunge în apă vara, când mergem mai des la piscină sau la mare. Iată cum poţi să-ţi salvezi smartphone-ul după o „baie” neaşteptată.

10 greșeli care îți ”omoară” bateria la telefon. Tu pe câte le faci?

Publicat: 27 iulie 2015, 7:44

10 greșeli care îți ”omoară” bateria la telefon. Tu pe câte le faci?

Închide telefonul fără să mai faci vreo altă mişcare, fără să încerci să trimiţi mesajul pe care tocmai îl scriai sau să postezi pe Facebook selfie-ul pe care ţi l-ai făcut.

Scoate bateria imediat ce îl recuperezi din apă. Dacă nu o faci la timp, s-ar putea produce un scurt-circuit care te va face să-ţi iei adio de la telefon. Scoate apoi cardul SIM, micro SD-UL şi căştile, dacă erau conectate.

Foloseşte aer comprimat pentru a usca pe cât de mult posibil piesele ude. Poţi chiar să încerci să desfaci telefonul, dacă eşti suficient de priceput, şi să dai cu aer pe placa de bază, între ecrane şi în jurul bateriei. În cazul telefoanelor încastrate, bagă aer pe fiecare gaură, pe la speaker, microfon, mufa de încărcare şi la difuzor. Insistă asupra mufei de încărcare, pentru că se află cel mai aproape de baterie şi îţi permite cel mai mult să usuci în interior.

Dacă nu ai compresor de aer, poţi folosi şi un uscător de păr. Dar, foarte important, foloseşte aer rece. Aerul fierbinte ar putea arde piesele.

7 telefoane mobile care făceau senzație acum 10 ani. Ți le mai aduci aminte?

Introdu telefonul în orez şi uită de el pentru 2-3 zile. Pe cât de bizar sună, pe atât este de practic. Orezul „trage” umezeala din aer şi la fel va face şi cu cea din telefonul tău.

Dacă ai urmat toţi paşii, e posibil ca smartphone-ul tău să funcţioneze la fel de bine ca înainte.

PARTENERI