Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // 9 trucuri de beauty care îţi fac mai mult rău decât bine

9 trucuri de beauty care îţi fac mai mult rău decât bine

Ladies, ştim că vă place să fiţi frumoase şi că aţi încerca orice truc care promite să ajute, dar nu tot ce zboară se mănâncă şi nu orice găsiţi pe net chiar e „safe”.

Publicat: 14 ianuarie 2019, 12:29

Vă lăsăm aici câteva exemple de „nu încercaţi aşa ceva acasă”; cel puţin nu fără să ştiţi în ce vă băgaţi.

Bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant, dar s-ar putea să fie prea prea agresiv. Granulele sunt foarte eficiente pentru scrub, dar cum pH-ul normal al pielii este între 4,5 şi 5,7, iar cel al bicarbonatului 9… Faceţi şi voi calculul. Dacă îl folosiţi prea des, pielea poate deveni prea uscată şi prea sensibilă.

Pasta de dinţi nu e chiar atât de indicată pe coşuri şi puncte roşii cum ţi s-a spus. Conţine ingrediente care pot arde pielea.

Când te-au învăţat să te speli pe faţă cu apă rece, nu era degeaba. Ştim că uneori apa e prea rece şi ţie ţi-e prea frig, dar apa caldă provoacă întinderea acneei. Cum? Usucă pielea, distruge bariera de protecţie, deschide porii şi favorizează extinderea problemelor.

Apa oxigenată este un bun dezinfectant, dar folosită pe faţă poate provoca iritaţii. Folosită prea des, poate usca pielea în exces-

Zahărul şi sarea sunt ingrediente bune pentru exfoliere. Dar pe corp, nu pe faţă! Granulele sunt prea dure şi pot dăuna tenului. Iar iritaţiile pe care le pot provoca se vindecă destul de greu.

Crema pentru mâini îţi face pielea atât de catifelată, încât te tentează să o foloseşti şi pe faţă? Mare greşeală! Tenul este mult mai sensibil decât pielea de pe mâini, care are nevoie de hidratare specială din cauza factorilor dăunători la care este expusă în fiecare zi. Dacă foloseşti crema pentru mâini pe faţă, s-ar putea să te trezeşti cu pori închişi şi inflamaţi, dar şi cu reacţii alergice serioase.

Când ai un ten gras şi plin de coşuri, s-ar putea să crezi că alcoolul medicinal poate fi de ajutor. Well… De fapt acţionează fix invers, pentru că, stratul protector al pielii este îndepărtat, iar tenul tău va secreta şi mai mult sebum pentru a se proteja.

Zeama de lămâie este recomandată pentru puncte negre, pigmentare, pistrui şi acnee. Doar că aceasta are un pH între 2 şi 3, conţine uleiuri fototoxice şi dacă te expui la soare poate provoca iritaţii sau chiar arsuri.

La fel stau lucrurile şi cu scorţişoara pe care tot mai mulţi beauty-bloggeri o recomandă pentru ritualurile cosmetice

PARTENERI