Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // 8 paşi pentru a învinge timiditatea excesivă

8 paşi pentru a învinge timiditatea excesivă

Timiditatea e boală grea şi nu prea există tratamente pentru ea. Dar sunt câţiva paşi simpli pe care orice persoană care nu are suficientă încredere de sine îi poate urma pentru a prinde ceva mai mult curaj în prezenţa altora.

10 probleme pe care doar cei FOARTE TIMIZI le înţeleg

Publicat: 11 noiembrie 2015, 15:47

10 probleme pe care doar cei FOARTE TIMIZI le înţeleg

A fi timid nu înseamnă nici a fi intovertit, nici a fi complexat, deşi mulţi pun semnul egal între aceste noţiuni. Avem câteva sfaturi pentru cei care roşesc şi atunci când se gândesc să deschidă gura pentru a spune ceva.

1. Nu te mai gândi la timiditatea de care ştii că suferi. Autosugestia te împiedică să faci multe lucruri grozave. În plus, cei pe care abia îi cunoşti nu ştiu că tu eşti timid/ă dacă nu o arăţi. Joacă puţin teatru şi s-ar putea să intri în pielea personajului mai bine decât ţi-ai imagina.

2. Nu îţi mai spune că nu ai „nimic interesant” de spus şi că mai bine taci. Nu trebuie să devii dintr-o dată „sufletul petrecerii”, ci doar să socializezi puţin cu cei din jur. Nu doare!

8 motive pentru care fetele ar trebui să facă primul pas într-o relaţie

3. Dacă chiar nu ai nimic de spus, nu înseamnă că trebuie să stai izolat într-un colţ. Amestecă-te printre oameni şi ascultă ce au ei de povestit. Multora le place să li se acorde atenţie şi s-ar putea ca, inconştient, să te facă să fii mai puţin ruşinos. Socializarea e cheia, chiar dacă vine în doze mici.

4. Dacă eşti la o petrecere la care nu cunoşti prea multă lume, nu e cazul să te ascunzi în bucătărie şi eventual să speli pahare. Poţi începe conversaţii simple apropiindu-te de un grup şi întrebând pe cineva de unde o cunoaşte pe gazdă. S-ar putea să se lege ceva de aici, mai ales că întrebarea în sine nu te pune în centrul atenţiei.

14 sentimente pe care orice tipă TIMIDĂ le încearcă atunci când se enervează

5. Revizuieşte-ţi atitudinea, pentru că timiditatea ta creşte direct proporţional cu privirile încruntate pe care le arunci celor din jur când te gândeşti „dă, Doamne, să nu vină spre mine”. Zâmbeşte mai mult şi s-ar putea ca alţii să facă primul pas spre tine, ceea ce înseamnă că jumătate din problemă e deja rezolvată.

6. Dacă eşti timid/ă pentru că ai impresia că nu ai aptitudini de socializare, exersează-le în oglindă şi pune-le în aplicare de fiecare dată când ai ocazia. Poate nu o să-ţi iasă din prima, dar exerciţiul contează, nu?

7. Gândeşte-te cum te-ai comporta dacă ar fi întuneric şi nu te-ar vedea nimeni şi acţionează în consecinţă, atâta timp cât nu e ceva jenant, evident 🙂

8. Alungă gândurile negative cum ar fi „arăt ciudat”, „nimeni nu o să vrea să discute cu mine” sau „o să mă fac de râs dacă deschid gura”. În ritmul ăsta, o să socializezi doar cu animalul tău de companie, în curând. El nu are nimic de comentat, nu?

PARTENERI