Storcătoarele cu presare la rece au o viteză de rotație mai mică, de aproximativ 40-80 rotații pe minut. Acest proces de obținere a sucului este avantajos, deoarece reduce considerabil oxidarea sucurilor. Astfel sucurile obținute prin presare la rece, au un gust mai bun, sunt mai sănătoase și pot fi păstrate 1-2 zile la frigider fără să se deterioreze sau să-și piardă din proprietăți.
Nu ești convins ca alegerea unui storcator cu melc reprezinta decizia corecta?
Iată câteva motive primite de la specialisti!
Storcătorul cu melc te ajuta sa economisești timp
Cu siguranță te întrebi cum poate un storcător de fructe cu melc sa te ajute sa economisești timp, data fiind viteza sa lenta de extracție. Cu toate acestea, trebuie sa știi ca, deși durează mai mult sa prepari sucul natural, acesta poate fi depozitat mai mult timp (pana la 72 ore, în frigider, în recipiente de sticla). Astfel, vei fi nevoit sa prepari suc mai rar și vei economisi timp. Textura sucului va rămâne aceeași, pe toată durata depozitarii.
Sucul obținut prin presare la rece este mai sănătos
Cel mai important și mai cunoscut avantaj al sucurilor obținute cu ajutorul unui storcător cu melc este reprezentat de calitatea lor superioara. Prin presare la rece și cu o viteza de extracție redusa, aceste aparate produc sucuri cu un conținut intact de substanțe nutritive. Astfel, acestea conțin mai multe minerale, vitamine și enzime naturale decât sucurile obținute cu ajutorul storcătoarelor centrifugale.
Storcătoarele de fructe cu melc sunt multifuncționale
Deși denumirea storcătoarele cu melc te poate induce în eroare, nu poți pregăti doar sucuri de fructe cu ajutorul acestora. Acum poți utiliza și legume, frunze și rădăcini pentru sucurile sănătoase, pe care vrei sa le incluzi în dieta ta. Poți pregăti și preparate destinate bebelușilor sau diverse amestecuri necesare pregătirii preparatelor favorite.
Storcătoarele cu melc sunt silențioase
Aceste aparate performante permit producerea unei cantități considerabile de suc la fiecare utilizare, fără a produce zgomote deranjante. Acestea sunt mai silențioase decât storcătoarele centrifugale, care operează cu viteze de extracție mai mari.
Riscul de oxidare este redus considerabil
Storcătoarele de fructe cu melc funcționează la viteze reduse, reducând astfel cantitatea de aer care pătrunde în suc. Astfel, riscul de oxidare a sucului este scăzut considerabil, permițând astfel păstrarea sucului la frigider mai mult timp.
Consum redus de energie
Consumul mediu de energie în cazul storcătoarelor cu melc este de 150-250 W, în condițiile în care aparatele cu centrifuga consuma în medie 800 W. Astfel, vei economisi pe termen lung, dacă alegi un storcător cu presare la rece.
Mai mult suc și un gust mai bun
Storcătoarele care operează cu viteze de extracție reduse sunt mai eficiente decât cele cu centrifuga. Acestea extrag chiar și 20-30% mai mult suc decât storcătoarele centrifugale.
Datorita faptului ca enzimele naturale sunt păstrate intacte în sucul obținut prin presare la rece, gustul acestuia este mult mai bun.
Prin urmare, dacă ne pasă de calitatea produselor pe care le consumăm, alegerea unui storcător de fructe cu melc este o decizie foarte bună. Sucurile obținute prin presare la rece, au un conținut intact de enzime, vitamine și minerale. în plus storcătorul melcat este mult mai silențios decât unul centrifugal, stoarcerea fructelor și legumelor fiind o activitate mai simplă și mai plăcută.