5 sfaturi utile pentru un brunch de neuitat

Vrei sa iti chemi familia sau prietenii in vizita si sa ii surprinzi cu o masa speciala? Ce zici de un brunch delicios, perfect pentru o zi de weekend plina de zambete si relaxare?

Publicat: 3 iulie 2020, 8:16

Brunchul este masa servita intre ora micului dejun si cea a pranzului, de cele mai multe ori inlocuind aceste doua mese. De regula, la brunch se servesc preparate usoare, dar totusi satioase, precum ouale posate, toastul cu diferite toppinguri sau terciul de ovaz, acoperit cu fructe proaspete si seminte. Mancarea va fi apetisanta, atmosfera va fi relaxata, iar tu si cei dragi va veti distra pe cinste. Iata tot ce trebuie sa stii pentru a organiza un brunch minunat:

1. Alege un loc potrivit

Cel mai potrivit loc pentru un brunch reusit este, fara indoiala, in aer liber. Daca vremea este buna, iar tu locuiesti intr-o casa care are si curte, te poti considera norocos! Nu ai nevoie decat de cateva mese de gradina, scaune confortabile si o umbrela de exterior. Poti decora curtea cu diverse accesorii, precum ghirlandele, steguletele sau baloanele.

Daca nu ai acces la o gradina, poti organiza brunchul si in interior, in sufragerie sau la bucatarie. Asigura-te ca aerisesti foarte bine incaperea si ca lumina naturala patrunde cu usurinta in camera. Include in peisaj si cateva vaze cu flori proaspete si va veti simti exact ca intr-o curte plina de verdeata!

2. Pregateste meniul din timp

Pentru ca brunchul sa reprezinte o sursa de bucurie si nu una de stres major, concepe meniul cu o saptamana inainte. Astfel, vei avea suficient timp pentru a cumpara ingredientele si pentru a gati felurile de mancare. Sfatuieste-te cu invitatii, intreaba-i daca au anumite preferinte sau intolerante alimentare. Asigura-te ca incluzi cate ceva pe placul tuturor, inclusiv variante vegetariene, vegane sau fara gluten, daca este cazul.

3. Axeaza-te pe varietate, culoare si savoare

Mancarea servita la brunch trebuie sa fie simpla, usoara, deosebita, delicioasa si satioasa. Chiar daca pare complicat sa bifezi toate elementele, exista nenumarate variante la care poti apela.

Iata cateva idei de preparate perfecte pentru brunch:

• Toast cu avocado, oua posate, rosii cherry si salata verde;

• Bruschette cu pasta de masline, cu mozzarella si busuioc, cu somon afumat si crema de branza;

• Omleta fresh cu ierburi aromatice (rozmarin, busuioc, oregano), branza feta si salata de vara (rosii, castraveti, ardei gras, ceapa).

• Clatite americane vegane, servite cu sirop de agave si fructe proaspete.

Alegand aceste variante, te asiguri ca fiecare invitat isi va gasi preparatul favorit si se va bucura, la maxim, de brunch!

4. Creeaza o estetica deosebita

Farmecul unui brunch, pe langa invitati, mancare si locul de desfasurare, sta si in designul propriu-zis al mesei. Nu trebuie sa cumperi un set intreg de vesela si decoratiuni, ci doar sa te folosesti de cateva trucuri eficiente.

Pentru inceput, alege o schema de culori, formata din maximum 3 sau 4 nuante. Astfel, masa pentru terasă va capata un aspect armonios si cursiv.

De exemplu, opteaza pentru o fata de masa uni, crem sau in nuanta vaniliei, vesela roz pastelat si accesorii aurii. Daca iti plac, mai degraba, tonurile reci, alege vesela gri, o fata de masa albastra si accesorii albe sau turcoaz.

Nu uita sa integrezi in design, pe langa vesela, pahare si tacamuri, vaze cu flori proaspete, servete si, eventual, cate un mesaj personalizat pentru invitati. Vor adora aceste detalii!

5. Organizeaza un mini bar cu bauturi proaspete si racoritoare

Un brunch nu este complet fara o gama de bauturi bine alese. Include in meniu o limonada cu menta si capsuni sau cu rozmarin si pere, precum si cateva optiuni alcoolice. Sangria din vin alb, cocktail Mimosa si prosecco sunt variante excelente!

In final, nu uita sa te destinzi si sa te bucuri la maximum de prezenta celor dragi, chiar daca esti gazda brunchului. Zambeste si relaxeaza-te!

PARTENERI