5 idei pentru amenajarea unei zone de relaxare la birou

De cele mai multe ori, abilitatea de a fi productiv coexista in stransa legatura cu confortul, mediul si atmosfera experimentate de angajat. Zona de relaxare de la birou trebuie proiectata in asa fel incat sa topeasca tensiunile, sa invioreze mintile obosite si sa ofere un spatiu destinat pauzelor bine meritate. In randurile de mai jos vei putea afla cinci modalitati de amenajare a acestei incaperi, astfel incat angajatii ce-i vor trece pragul sa regaseasca o camera primitoare, in care sa poata dilua stresul activitatii zilnice.

  1. Renunta la mobilierul conventional si mononton

Publicat: 5 iunie 2019, 14:19
  1. Renunta la mobilierul conventional si mononton

Daca vei folosi aceleasi piese de mobilier de birou si in spatiul destinat relaxarii, scopul acestei incaperi se va pierde pe drum si va fi imposibil de atins. Atunci cand pasesc in aceasta incapere, oamenii trebuie sa simta diferenta cadrului, pentru a-si putea linisti mintea si pune ordine in ganduri. In acest sens, renunta la scaunele ergonomice si mesele de PAL folosite drept suprafete de lucru in restul birourilor. Include obiecte de mobilier nastrusnice, cum ar fi un fotoliu tip puf de pe fabricadepufi.ro, sau o canapea din paleti de lemn, acoperita cu perne confortabile. Amplaseaza mese pe roti, ce pot fi mutate cu usurinta in functie de nevoile celor ce le folosesc.

  1. Adopta o paleta cromatica ce indeamna la relaxare

Amenajarea unei zone de relaxare la birou poate fi un proiect finalizat cu succes doar daca alegerile cromatice tin cont de psihologia culorii. Indeferent de design-ul mobilierului si de obictele decorative alese, o paleta cromatica aleasa incorect poate sa modifice bunele intentii, astfel ca relaxarea nu va fi posibila. Culorile ideale pentru un spatiu care sa promoveze momente de calm si recapatare a energiei pozitive sunt:

  • Albastrul – linisteste printr-o nuanta calma, care sustine pacea interioara;
  • Verdele – este o culoare odihnitoare si datorita asocierii cu natura poate ajuta la combaterea stresului acumulat;
  • Galbenul – nuanta care inspira energie in intreaga atmosfera a camerei;
  • Rozul prafuit – in stilul Feng Shui de amenajare se considera ca rozul mentine echilibrul energiilor prezente intr-o camera;
  • Griul – racoreste mintea, ajutand la calmarea situatiilor conflictuale.

 

  1. Foloseste elemente decorative care starnesc amuzamentul

                        Rasul este cel mai bun remediu impotriva stresului, si unde mai pui ca e si molipsitor! Asadar, integrarea rasului in zona de relaxare din cadrul biroului este un mod excelent de a indeparta tensiunea acumulata peste zi. Poti folosi in acest sens diferite elemente decorative care sa invite la o portie buna de amuzament. O oglinda de perete, cu peruci colorate coafate in diferite stiluri – codite impltite, bucle mari si grele bob scurt, poate da nastere unor sedinte foto de zile mari, care sa starneasca rasul peste ani si ani. O serie de tablouri cu mesaje amuzante poate sa ofere startul unor discutii complexe, care fac din simpla pauza de pranz o ocazie demna de distractie si voie buna.

  1. Ofera posibilitati de socializare intre colegi

Angajatii isi petrec cel putin o treime din viata la birou, ceea ce inseamna ca cei ce le sunt colegi formeaza o a doua familie, departe de cea de acasa. Pentru o integrare sanatoasa a fiecarui membru din aceasta familie, promovand relatii interpersonale bazate pe respect reciproc, oamenii au nevoie de un mediu in care sa poata crea legaturi in mod natural. Activitatea desfasurata in grup ajuta la formarea relatiilor de incredere. Deci pentru a se putea cunoaste mai bine, departe de atributiile din cadrul biroului in care isi desfasoara activitatea profesionala, ofera-le posibilitatea socializarii, fie ca e vorba de o masa mare, inconjurata de canapele, fie de o masa de ping-pong sau biliard.

  1. Implica-ti angajatii in procesul de amenajare creativa a zonei de relaxare

            Ultima idee pentru amenajarea cu succes a zonei de relaxare de la birou ii implica chiar pe angajatii ce se vor bucura de ea! Pentru a le oferi un mediu in care sa simta ca se pot relaxa cu adevarat, unde sa isi petreaca momente linistite, departe de deadline-uri si rapoarte, implica-i in procesul de infrumusetare a spatiului respectiv. Fie ca le ceri parerea referitoare la decizia dintre doua optiuni de design, sau lasi la latitudinea lor amplasarea mobilierului, odata ce vor simti ca au un cuvant de spus in amenajarea acestei incaperi, ea le va deveni mai draga si se vor simti mai confortabil in ea.

 

            Acestea au fost cateva idei usor de pus in practica in procesul de amenajare al spatiului destinat momentelor de relaxare de la birou. Munca nu poate sa continue neintrerupta, astfe ca angajatii cei mai productivi au la dispozitie o incapere unde pot sa se refugieze pentru cateva minute, relaxandu-si mintea si redobandind capacitatea de concentrare, cu ajutorul careia pot sa livreze o activitate de succes.

 

PARTENERI