Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // 10 greşeli pe care utilizatorii de iPhone habar nu au că le fac

10 greşeli pe care utilizatorii de iPhone habar nu au că le fac

Dacă eşti fan iPhone, ştii, cu siguranţă, că are şi plusuri, şi minusuri. Dar te-ai gândit vreodată că unele „bube” le-ai provocat chiar tu, cu toate că ai fost mereu atent să nu-l „forjezi” prea tare?

Publicat: 26 septembrie 2018, 7:30

Când te mai trezeşti că bateria de la iPhone „moare” subit sau că ţi s-a „prăjit” încărcătorul sau când ai senzaţia că telefonul tău pur şi simplu te urăşte şi ai vrea să dai cu el de pământ, gândeşte-te că s-ar putea să fie şi vina ta.

Uite 10 sfaturi de la angajaţii Apple care te ajută să prelungeşti viaţa iPhone-ului tău.

Foloseşte doar încărcătoare originale

Nu folosi încărcătoare „fake” pentru că nu vrei ca telefonul tău să o ia razna sau chiar să se „prăjească”.

Nu mai închide toate aplicaţiile ca să economiseşti energie.

Deşi s-ar putea să pară o idee bună ca să te ţină bateria mai mult, nu e! Aplicaţiile nefolosite sunt puse pe pauză şi nu folosesc energia bateriei. În schimb, dacă le închizi şi le redeschizi consumă mult mai mult.

Alege o carcasă care protejează toate porturile importante. Nu te zgârci, că s-ar putea să te coste mai mult mai târziu. O carcasă care acoperă porturile te scuteşte, pe de o parte, de curăţarea telefonului şi scade riscul de a arde încărcătorul din cauza mizeriei din portul de încărcare.

Închide telefonul la temperaturi foarte ridicate şi nu îl scoate din buzunar când e foarte frig.

Mda, cam multe pretenţii, ştim, dar asta este! Oficial, iPhone-ul poate fi folosit doar la temperaturi cuprinse între 0 şi 35 de grade Celsius. În rest, îl utilizezi pe riscul tău.

Nu lăsa telefonul la încărcat toată noaptea.

Ăsta e un subiect destul de controversat. Unii specialişti spun că autonomia bateriei va scădea în timp dacă obişnuieşti să laşi un iPhone la încărcat toată noaptea. Pe de altă parte, deşi vrei să ai baterie full dimineaţa, ca să te ţină toată ziua, experţii spun că aceasta va ţine mai mult dacă nu o laşi să se încarce sută la sută. Şi în plus, un iPhone cică merge cel mai bine când nivelul bateriei este între 20% şi 80%

Nu folosi mereu Location Services. Afectează „viaţa” bateriei, aşa că poate vrei să dezactivezi acest serviciu pentru aplicaţiile neimportante.

Restartează telefonul din când în când.

Ştim, e greu să îţi închizi telefonul chiar şi pentru câteva minute. Dar cum ar fi să te pună şi pe tine cineva să munceşti fără o clipă de pauză? Ideal ar fi să îl restartezi măcar o dată pe săptămână.

PARTENERI