10 chestii dubioase despre corpul şi mintea omului şi cum se explică

Fiecare dintre noi e special şi fiecare are dubioşeniile lui. Iar comportamentul uman, în general, poate fi complicat şi inexplicabil. Probabil nu îi înţelegi pe care râd în situaţii urâte sau de ce tindem să fim mereu atraşi de persoanele nepotrivite. Toate au o explicaţie, dar nici asta nu e neapărat bătută în cuie.

Publicat: 11 iulie 2018, 15:57

Hai să vedem câteva dintre cele mai dubioase lucruri despre corpul şi mintea omului şi posibile explicaţii.

Oamenii au tendinţa să mintă mai puţin dimineaţa

Dacă ai îndoieli legate de ceva, ar trebui să te speli pe mâini. Se pare că acestea dispar cu apă şi săpun pentru că, spun psihologii, te spălatul pe mâini te eliberează şi e ca un nou început.

Tăcerea provoacă situaţii ciudate. Mai exact, mai mult de 4 secunde de tăcere.

Tresăritul în somn e ceva mai comun decât ai crede. 60-70% dintre oameni o păţesc şi asta e, în general, din cauza stresului, a oboselii sau chiar a consumului prea mare de cofeină. Mai există o teorie potrivit căreia ar fi o reminiscenţă din moşi-strămoşi, când se dormea în copaci, iar creierul trimitea semnale corpului atunci când exista pericolul unei căderi.

Ştii deja că pielea de pe degetele de la mâini şi de la picioare se încreţeşte sub apă. Iar explicaţia este că e o „moştenire” de pe vremea când oamenii găseau de mâncare sub apă, şi datorită încreţirii degetelor o puteau apuca mai uşor. Cât despre încreţirea degetelor de la picioare, pe acelaşi principiu, era utilă la deplasarea prin apă.

Când sunt într-o situaţie neplăcută sau chiar gravă, oamenii au tendinţa să râdă, iar explicaţia este simplă: creierul încearcă să ajute restul corpului să depăşească momentul

Oamenii au tendinţa să fie atraşi de persoanele nepotrivite, care le fac rău. De ce? Pentru că undeva în sinea lor se gândesc că i-ar putea „repara”. Mister rezolvat!

Psihopaţii pot fi recunoscuţi după un indiciu simplu: nu cască după ce o face altcineva în preajma lor. Este dovada că o persoană este incapabilă de empatie şi, foarte probabil, agresivă, nepăsătoare, crudă şi impulsivă.

Rotirea ochilor e ca un restart al creierului când încerci să îţi aminteşti ceva. Data viitoare când uiţi ceva ce voiai să spui, încearcă şi vezi dacă funcţionează şi la tine.

În final, avem o explicaţie pentru #pieleadegaina: e un fenomen fiziologic provocat de contractarea unor muşchi extraordinar de mici ataşaţi fiecărui fir de păr de pe corp. De obicei se contractă la frig sau la emoţii puternice, care provoacă o descărcare de adrenalină. Q.e.d

PARTENERI