Sunt unele interioare atât de frumoase încât ne îndrăgostim și vrem și noi așa ceva. Detaliile sunt uimitoare, adesea reprezentând lucruri la care nici nu ne-am gândit vreodată. Nu este greu să obții un astfel de decor însă ai nevoie de câteva lucruri ajutătoare.
Sfaturi pentru alegerea unor perdele potrivite pentru locuinta ta
Designul pe care îl vedem în reviste sau la TV este realizat de persoane cu foarte multă experiență, însă putem învăța da la ei. Poți găsi inspirație de la mai marii în domeniu. Karen House, Tony Ingrao, Kelly Hoppen sau Martin Lawrence- Bullard nu sunt nume de fotbaliști, ci de designeri de interior.
Nu trebuie să omitem faptul că aceștia sunt creatori de interior pe care puțin probabil și-i permit, dar asta nu înseamnă că nu putem copia. Există o tendință în decorurile din țara noastră de a face totul ca la muzeu și când spunem asta, o spunem pe un ton sarcastic.
Acele interioare de apartamente cu gresie peste tot, care imită marmura (și care nu se potrivesc în spații mici), mobila tapițată pe care o vedem deja obsesiv în casele românilor sau piesele acelea lucioase, cu maci și lime, în bucătării, sunt deja lucruri pe care ne-am cam săturat să le vedem. Iar când vine vorba de ferestre, se pare că nu ne lecuim în a pune jaluzele de birou la case și apartamente destinate locuitului.
Înainte de a ne apucă să decoram, ar trebui să conștientizăm că este necesară o mică educație de estetică. Pentru că nu suntem aici pentru a face lecții de design, ci doar pentru a vorbi de perdele, ne vom rezumă la asta, inserând însă câteva ponturi care s-ar putea să te ajute.
O casă minunată, cu multe draperii
Nimic nu te oprește din a avea o casă minunată, decât imaginația. Și această se poate cultiva. Nu mai trăim în era în care toate produsele pentru locuințe erau identice. Acum, din fericire, avem multe, foarte multe magazine și locuri de unde să cumpărăm și de unde să ne inspirăm.
Ne place atunci când mergem la cineva să vedem un interior frumos și primitor, care să ne facă să ne simțim bineveniți și nu să stăm că pe ace. La fel se întâmplă și când intrăm în propria casă. Vrem să ne simțim bine, să percepem acea căldură. Ai văzut cât de frumoase sunt casele americane…și știm că ai dori și tu una. Dar, ai intrat vreodată într-o astfel de casă? În România probabil ca nu.
Să presupunem că ai ales deja mobilă și acum urmează detaliile finale: perdele și draperii ți se potrivesc. Dacă ar exista o regulă a designului, aceea ar fi să ieși din banal. Fii original, chiar dacă “furi” puțin de colo și de colo. Și nu ezita sa pui o perdea in casa. Ca nu degeaba au fost și cântece scrise despre ele. Celebru-i șlagărul lui Alexandru Andrieș care spune “Fluture pe perdea/ Vrea să intre în camera mea…”.
Perdeaua ține la distanță și fluturii și vecinii
Cu o perdea bine aleasă ai multă intimitate, asta dacă nu îți dorești să vadă toată lumea ce faci tu în casă. Peredelele au oferit intimitate oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Acest element textil nu este ceva nou. Ele au existat de mult timp. Cuvântul “perdea” vine din limba “turcă” și se referă la o pânză care acoperă.
Anticii foloseau perdele pentru a delimita încăperile sau la ușile de intrare, în special în Egipt unde climă nu necesită existența unei uși. Ele au o istorie de 3000 de ani. La început erau fabricate din țesături simple, din in în special. Mai târziu, au apărut perdelele și draperiile din catifea, mătase și bumbac. Dacă vrei perdele mirobolante acest link te va duce spre magazinul maradydesign.ro.
Intră pe site pentru că vei descoperi foarte multe astfel de produse pentru casa ta. Revenind puțin la istorie, în Evul Mediu și Renaștere, perdelele, care erau mai mult ca niște draperii, erau folosite și pentru paturi. Evoluția lor este una vizibilă. Acum le folosim cel mai adesea pentru ferestre.
Arta de a alege perdele
Trebuie să ai un simț estetic pentru a face o combinație foarte bună de perdele în casa ta. Stilul casei trebuie să se reflecte și în alegerea lor. Să știi că între wow și kitsch este o gheață foarte subțire. Dacă vrei perdele cu modele complicate, ca la Versailles, uită-te puțin în casă ta. Dacă ai mobilă lucioasă și covoare turcești, nu are ce caută o asemenea piesă textilă la fereastra ta. Simplitatea este mult mai indicată în acest sens…și scapă și de covor.
Asigură-te că ai combinat culoarea cu cel puțin un element al camerei, cum ar fi canapeaua sau un covor (ales cu bun gust) și alege o perdea cu model numai dacă mediul nu este deja prea plin de culoare, deoarece vei riscă să obții un efect redundant. Pentru că maradydesign.ro este un magazin cu experiență, te poate ajută să alegi perdelele cele mai potrivite. Deschide puțin ochii, ai o mulțime de surse de unde să te inspiri. Ai încredere în oamenii de la maradydesign.ro. Îți vor lua măsurătorile corecte și îți pot da și ponturi despre cum să alegi o perdea, sau o draperie, cât mai bine. Să nu optezi pentru jaluzele de birou…chiar te rugăm să nu faci asta. Vrei să ai o casă frumoasă nu un cabinet medical!