(P) Un colț de Bali în casa ta

Te-ai întors recent din Bali în apartamentul tău de două camere din Ștefan cel Mare, București. Ai lăsat în urmă farmecul exotic al Indoneziei ca să tragi în piept praful gros al orașului. Ce trist! Simți cum viața tocmai ți-a jucat o festă. Ce bine ar fi fost să fi rămas acolo, să lucrezi remote la umbra statuii lui Ganesha! Un adevărat vis!

Andrada Marinica
Publicat: 30 mai 2024, 12:15
Peste obiectele decorative de la Disini nu se depune praful, ai să vezi / Disini.ro

Dar asta nu înseamnă că, odată întors pe plaiurile mioritice, trebuie să persiști în tristețe. Nu e aceasta calea spirituală pe care o urmezi de ceva vreme și pe care ai aprofundat-o în retreat-ul de trei săptămâni din Bali. Așa că te apuci să faci curățenie în casă și, după ce termini, o idee îți luminează mintea și îți pune pe fugă norii melancoliei care s-au abătut peste capul tău la întoarcerea în București.

Ce-ar fi dacă ai aduce un colț de Bali în casa ta?

Da, da, nu e un gând extravagant, un vis nebunesc, o idee trăsnită. Ci e ceva cât se poate de realizabil. Cum? Prin decorațiuni interioare cu specific indonezian.

Drept urmare, nu mai pierzi vremea și te apuci să navighezi pe internet în căutarea a ce-ți dorești pentru apartamentul tău de două camere din Ștefan cel Mare. Nu e nevoie să cauți prea mult, fiindcă deja ai găsit soluția. Pe https://www.disini.ro/ un univers întreg ți se întinde la picioare, straniu, dar în același timp familiar, distant și, în egală măsură, apropiat, nociv și, totodată, vindecător. Un univers al contrastelor, cu alte cuvinte, pe care îl cunoști atât de bine și de care nu ți-ar mai veni să te desparți niciodată.

Acum nici nu mai e nevoie să-ți pui această problemă, fiindcă universul cu pricina va fi legat intrinsec de apartamentul tău, de tine ca persoană, în primul rând. Fiindcă și Disini exprimă același lucru (observi ce nume frumos, atât de potrivit contextului de față). Disini e termenul indonezian pentru aici.

Aici (la Disini pe site, mai exact) găsești acele statuete, piese de mobilier, măști și tablouri care te fac să fii prezent în realitatea indoneziană, să trăiești clipa – un fel de carpe diem balinez – în sensul unei trăiri autentice, spirituale, o călătorie de regăsire a sinelui, altfel spus, din exterior spre interior. Un prezent continuu, încărcat de sens și semnificații.

Și ce sensuri și semnificații mai pline de miez decât la Disini poți găsi? De la tapiserii, perne brodate și aranjamente florale exotice până la sculpturi de lemn realizate manual ce reprezintă semne de noroc ori dragoni, zei și alte făpturi aparținând mitologiei hinduse, indiferent ce alegi, apartamentul tău va respira aerul Indoneziei, aerul purificator și încărcat de prospețime din Bali.

Intră pe site și plasează comanda: află cum

Acestea fiind zise, acum știi ce ai de făcut. Intri pe site, îți alegi ce-ți place și dai comandă. Ai și ales deja? Perfect! Un cap de Buddha și două totemuri pentru moment (dar presimți că ăsta e doar începutul, că febra cumpărăturilor, odată începută, va crește în intensitate, în loc să scadă) – toate trei din lemn, din acel lemn sculptat manual până la perfecțiune.

După trei zile lucrătoare, ți-a și venit comanda. Așezi capul de Buddha în living, pe masa de cafea și cele două totemuri pe rafturile bibliotecii, nici prea jos, nici prea sus, ca să potențeze aspectul balinez al întregii camere. Sau să muți statueta lui Buddha în dormitor, pe noptieră? E un Resting Buddha, deci ar avea mai mult sens așa, nu? În plus, livingul nu ar mai părea atât de încărcat de obiecte decorative balineze. Aerul lor exotic, laolaltă cu proprietățile lor benefice ar umple două camere, nu doar una singură.

Și să dormi alături de un Resting Buddha nu e de ici, de colo. Te vei trezi mai odihnit, mai plin de viață și energie, indiferent de dificultatea taskurilor de la job, indiferent de ce greutăți îți aruncă ziua în cale. Chiar și când va veni momentul nedorit al datului cu aspiratorul, vei fi mult mai montat, mult mai determinat în a înlătura din apartament tot praful gros al Bucureștiului.

Din ce sunt confecționate obiectele decorative de la Disini

Peste obiectele decorative de la Disini nu se depune praful, ai să vezi. Sau se depune, dar într-o cantitate neglijabilă, aproape de trecut cu vederea. Lemnul din care sunt confecționate elementele de decor pe care ți le-ai comandat este unul special, el poartă în fibra lui toată priceperea, dăruirea și, cel mai important, credința mâinilor care l-au sculptat.

Aceeași credință care te-a luat de mână și te-a purtat prin Bali, în retreat-ul mirific de trei săptămâni. Aceeași credință care ți-a purificat și împrospătat sufletul și pe care ai luat-o cu tine, în apartamentul tău de două camere din Ștefan cel Mare.

Aceeași credință care te împiedică să te întorci la statutul de corporatist blazat, în căutare de noi modalități de a evada din rutină, care ți-a oferit un sens și o direcție în viață, care a reușit să o umple cu sens.

Fiindcă asta reușește să facă Disini (te-ai convins cu ochii tăi, după ce te-ai bucurat de produsele comandate de pe site). Nu doar să te transpună în misterioasa și îndepărtata Asie, ci să o aducă cât mai aproape de tine. În casa ta, în sufletul tău, în mintea ta. În felul tău de a gândi, privi și simți lumea. Și lucrul ăsta e cu adevărat important, chiar esențial, îți spui.

Așadar, nu e de ajuns doar să ai un colț de Bali în casa ta. Tu ești Bali, tu trăiești Bali, acum, aici, prin Disini – legătura ta cu Universul.

PARTENERI