V-aţi pregătit pentru o nouă rundă de Ziua Îndrăgostiţilor, Valentine's Day, Ziua Iubirii, etc? Această sărbătoare, abia aşteptată de unii dintre noi, detestată de alţii sau pur şi simplu ignorată de cei care nu vor să fie în trend cu valul.

Valentine's Day în pericol! Un transport de sute de mii de pernuţe în formă de inimioară a fost oprit la vamă!


Ziua Îndrăgostiţilor nu e ceva aşa simplu, iar de când a fost preluată şi de români, evident această sărbătoare a fost adaptată să se potrivească şi cu alte tradiţii ale noastre, de aceea va prezentăm cele mai importante obiceiuri şi tradiţii pur româneşti de Ziua Îndrăgostiţilor:

-În unele locuri, pe 14 Februarie se merge cu ursul, ursul de pluş.

-În alte zone din ţară, românii obişnuiesc să colinde case de îndrăgostiţi şi vin cu Cupluşorul, un pluguşor pentru iubiţi.

-În Comuna Adâncata din judeţul Ialomiţa localnicii obişnuiesc să îşi pună cutii de bomboane sub pernă că să îşi viseze alesul.

-În unele sate din Oltenia, preotul vine din casă în casă cu Bombonoteaza, să binecuvânteze pe iubiţii din sat şi să le dea o bomboană.

-În Vaslui, Ziua Îndrăgostiţilor, presupune doar un alt motiv pentru localnici de închina un pahar în plus şi pentru iubitele, soţiile lor.

-Comunitatea de hipsteri din Tecuci obişnuieşte să bea un pahar de Aperol Şpriţ pentru această zi specială şi să îşi dăruiască fulare şi sesarfe cu inimioare.

-Pe timpuri, dacii obişnuiau să îşi invite iubitele de Valentines Day în pădure la o cină romantică unde serveau friptură de viezure, şniţele de barză şi brânză.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.