STAR BLOG

Învăţăm împreună la "Ora de Net"

0 comentarii  •  de Alina Eremia
Campania 'Ora de net'  

Siguranţa pe internet este un termen tot mai des întâlnit, deşi mulţi dintre noi nu ştim exact ce presupune. Mă bucur să fiu alături de cei de la "Salvaţi Copiii România" în acest proiect ambiţios. "Ora de net" are ca scop promovarea utilizării responsabile a internetului. De-a lungul timpului am asistat la acţiuni cyberbullying, dar nu am ştiut care este cel mai potrivit mod în care să reacţionez. Împreună cu specialiştii de la "Salvaţi Copiii România" am găsit cele mai bune metode prin care să fim în siguranţă pe internet.

"Ora de net" vine în sprijinul utilizatorilor şi cu două puncte de suport pentru situaţiile de risc din mediul online, unice în România. Prin "ctrl_AJUTOR", linia de consiliere online şi telefonică privind neplăcerile întâmpinate online, copiii şi tinerii pot beneficia de sfaturile utile ale specialiştilor.
Conştienţi de riscurile din spatele monitorului, am creat şi linia de raportare "esc_ABUZ", prin care se semnalează cazurile de conţinut ilegal sau materiale înfăţişând abuzuri asupra minorilor, care sunt analizate şi transmise spre investigare autorităţilor competente.

Proiectul "Ora de Net" ne învaţă cum să avem un internet mai sigur, în care să nu fim agresaţi şi în care să ne putem dezvolta aromonios. Pentru că sunt mereu conectată la reţelele de socializare datorită activităţii mele profesionale, mi se pare imporant să aduc acest mesaj mai aproape de voi.  

TU CE TAG I-AI DA?
ALTE ARTICOLE DIN STAR BLOG