STAR BLOG

Muza atipică pentru hiturile Deepcentral

0 comentarii  •  de Doru Todorut

Încep prin a vă spune că primul single, Cry it away, încă e printre preferatele mele. Cronologic, "Russian Girl" a fost al doilea cântec lansat de noi, după cel menţionat mai înainte, însă piesa a avut o istorie aparte. Şi, când spun aparte, nu exagerez deloc. Negativul era aproape gata însă nu aveam textul. Mă gândeam la subiecte potrivite: bucurie, prieteni, party etc, când... a trecut într-o zi pe la studio Vika Jigulina, cu accentul ei de dincolo de Prut, cu planurile ei de a cuceri lumea, cu o efervescenţă molipsitoare. "Rămân puţin singur în studio" i-am spus lui George, care ştia prea bine ce înseamnă asta: inspiraţie de tip uppercut :)

În 30 minute eram deja la tras voci, cu un text despre frumuseţea răpitoare a rusoaicelor. Ce nu ştiam atunci era că va trebui să îndurăm o căldură de 42 grade în plin câmp la filmarea clipului Russian Girl. Ba mai mult, într-un schelet de avion din tablă (mai pune vreo 10 grade la temperatura interioară), în care s-au instalat nişte lumini foarte puternice (cu generozitate mai adaugă 6 grade) șiiii... aveam şi geacă argintie peste cămaşă, conform recomandării stilistului (mai adunăm vreo 4-5 grade Celsius). Pe deasupra, dansam, săream, făceam o atmosfera de party câte mai aducea şi ea căldură de care nu aveam unde să ne ascundem. Nici măcar un copac nu vedeam la orizont. Aşa că am îmbinat o filmare de clip cu o saună în aer liber.

Vine şi cireaşa de pe tort: în apropiere se află o groapă de gunoi. În 30 minute de când am ajuns în zona epavei avionului aveam toţi nările iritate pentru 2 săptămâni, iar ochii erau mai roşii decât ai unui elefant ascuns în cireş. Efectiv aveam momente în care am crezut că regizorul îşi bate joc de noi. Am visat nopţi la rând mirosul acela pestilenţial ce parcă intrase cu forţă în viaţă noastră. Nu mai insist la capitolul peripeţii, ci doar amintesc că George şi-a spart capul într-o muchie de tablă din avion în timp ce sarea. A meritat efortul dacă luăm în considerare zecile de concerte din Rusia, Kazahstan, Daghestan, Ucraina, Bulgaria, unde nu se mai simţea deloc mirosul gunoaielor de lângă avionul cu pricina, nici căldura africană la care am fost supuşi. Aşa că, dacă vreţi o piesă bună şi un clip pe măsură, pregătiţi-va pentru neprevăzut!

TU CE TAG I-AI DA?
ALTE ARTICOLE DIN STAR BLOG