Sunt martorul curentului “toata mâncarea conține chimicale”, un curent pesimist , dar poate realist, străduindu-mă să mă feresc de efectele nocive ale produselor semipreparate. Într-o continuă viteză, când masa de prânz se transformă într-un sandwich la colț de stradă sau un covrig repezit, oamenii sunt ”nevoiți” să consume ce li se oferă. Dar mă întreb…

Putem alege sănătosul, în detrimentul produselor ”repezite”, sățioase pentru câteva clipe? Este o alegere sau o nevoie? Ține de educație sau de context și mediul în care trăim? Voi ce credeți?

Pe de alta parte constat că și in domeniul gastronomic se aplică ideea pe care o citeam în adolescență la Saint Exupery, conform căreia, la oameni, libertatea trebuie delimitată de un “gard”, de bariere. Avem libertatea de a mânca orice, însă preferam să mâncăm toți aceleași alimente pe care reclamele de TV și radio ni le aruncă în simțuri obraznic. Unde greșim?

Care sunt criteriile voastre când vine vorba de a alege ce mâncăm? În cazul meu, am renunțat la excesul de… sare, zahăr și grăsimi. Chiar așa!

Clișeic sau nu, promovez un stil de viață, dacă nu sănătos, măcar echilibrat, care să vă ofere starea aceea de bine, nu de preaplin, o stare pozitivă, un echilibru între minte, corp și suflet.

Informațiile de aici sper sa va ajute si sa va gasiti si echilibrul alimentar dupa intalnirea noastra virtuala.