Piaţa muzicală românească a avut parte de câteva reveniri surprinzătoare în 2015. Unele au primit bile albe, dar altele au cam lăsat de dorit.

Cristina Spătar tot încearcă să revină în prim planul muzicii româneşti, însă mai are de lucru. Cea mai recentă piesă a sa, "Dau bine", un featuring cu Jon Băiat Bun, a cam dezamăgit. Pe lângă ritmul şi linia melodică readuse în actualitate de undeva de la mijlocul anilor 2000, am aflat că "gropița, fiţă din obraz / una, alta stă bine pe bas" şi că "lângă tine" rimează perfect cu... "lângă tine".

Direcţia 5 şi Alina Prinţesa Rock and Roll, fostă Alina de la Asia sau Alinka, au lansat în toamna lui 2015 piesa "Anii". În care descoperim ceva ce nimeni nu ne-a spus până acum: că "anii care trec nu mai pot să revină". De fapt ne-a mai spus: tot Direcţia 5, în 2007, când piesa a văzut "lumina" muzicii româneşti.

Şi Proconsul a scos piesă nouă în 2015. "Un om mai bun" are un videoclip filmat la Cetatea Enisala, iar eroul este un paraplegic care reuşeşte să-şi învingă neputinţa. Povestea în sine este una cu mesaj, dar fail-ul stă în lipsa de inspiraţie a regizorului, care a ilustrat piesa folosind idei principale din alte clipuri.

Avem şi bile albe la capitolul reveniri. Anda Adam şi R.A.C.L.A. s-au reunit, după 16 ani, pentru a ne oferi o continuare a poveştii din "Nu Mă Uita". Noua lor colaborare se numeşte "Nu te-am uitat", o piesă specială, de dragoste, care s-a lipit deja de inimile fanilor.

Dan Bălan a revenit şi el în forţă pe piaţa muzicală românească. ”Funny Love” este primul său proiect muzical după o pauză de doi ani. Videoclipul este unul spectaculos şi a fost realizat în patru luni, cu o muncă titanică.

Fix înainte de Sărbători, Dan Bălan a mai lansat o piesă. "Placi (Crying)" este o baladă romantică, în  limba rusă, iar clipul este filmat în Kiev.