Lifestyle

TOP 5 lucruri pe care nu ţi le-a spus nimeni despre sărut

Ai crede că sărutul e cel mai banal gest pe care îl poţi face într-o relaţie, dar nu e deloc unul "mic". Te săruţi în fiecare zi. Mecanic sau cu pasiune, pe fugă sau intens. Cum îţi vine şi când îţi vine. Dar habar n-ai ce secrete ascunde, nu?

1. E ca şi cum ai merge la sală

Sărutul nu-ţi lucrează intens muşchii abdominali, fesierii sau orice vrei tu să lucrezi, dar antrenează până la 34 de muşchi faciali. Bine, dacă insişti cu sărutatul, cică e un exerciţiu bun pentru 112 muşchi din corp. Depinde de tine la ce intensitate. Şi e şi mai plăcut ;)

2. Fetele ar putea avea probleme cu respiraţia, dacă sunt în acea perioadă a lunii

Alte 10 lucruri pe care nu le ştiai despre sărut

De fiecare dată când te vezi cu "iubi" ai grijă să ai o respiraţie fresh, nu? Ladies, veşti proaste! Oricât v-aţi chinui, s-ar putea să nu vă iasă când sunteţi la menstruaţie. Nu e vina voastră, ci a hormonilor. De parcă nu era o perioadă destul de nasoală :(

3. Există riscul contractării de boli

Cum orice lucru bun trebuie să aibă şi o parte nasoală, există riscul - mic, dar există! - să te trezeşti cu vreo boală cu transmitere sexuală. Da, chiar dacă nu faci sex. Herpesul sau HPV pot fi transmise prin salivă, aşa că un test nu strică niciodată. Bine, astea pe lângă răcelile pe care nu te deranjează prea tare să le iei de la "iubi". 80 de milioane de microbi care pot fi transferaţi de la unul la altul prin sărut sunt un preţ mic pentru câteva clipe de tandreţe. În plus, aşa ai şansa la o imunitate mai crescută ;)

4. Sărutul stimulează transpiraţia

Acum nu trebuie să te simţi prost! E chimie pură! Sărutul declanşează descărcări de adrenalină, aşa că e normal să ţi se îngreuneze un pic respiraţia sau să începi să transpiri chiar dacă nu e tocmai cald afară. Şi nici nu poţi să te săruţi cu iubi doar în locuri în care există aer condiţionat.

5. Sărutul provoacă dependenţă

Well... Există "vicii" mai rele! Aici e vorba de serotonină, hormonul fericirii, care în cantităţi prea mari duce la obsesii. Dar cine-a zis că toate obsesiile sunt rele?

TU CE TAG I-AI DA?
ALTE ARTICOLE DIN Lifestyle