Vremea când agăţatul online era considerat ceva "naşpa" şi doar pentru oameni disperaţi au trecut. Acum aproape toată lumea are un profil pe diferite aplicaţii de cuplat, dar nu mulţi o şi recunosc.

TOP 10 lucruri pe care să nu le spui niciodată la prima întâlnire

Dacă ai de gând să cunoşti oameni pe net, indiferent de motivele pe care le ai, trebuie să ştii câteva "secrete" esenţiale.

S-ar putea să găseşti acolo oameni despre care credeai că nu ar folosi niciodată astfel de aplicaţii.

Dacă dai de cunoscuţi, nu trebuie să te fereşti şi să îţi ascunzi profilul. Până la urmă netul e un loc la fel de bun ca oricare altul de a cunoaşte oameni. Nu o să te creadă nimeni disperat/ă.

Dacă nu eşti activ/ă, nu o să obţii niciun rezultat.

Dacă vrei cu adevărat să cunoşti pe cineva, nu e suficient să îţi faci un profil sau să instalezi o aplicaţie. Trebuie să cauţi oameni şi să te laşi descoperit/ă. O aplicaţie de online dating nu e ca o zână care îţi va găsi perechea fără ca tu să mişti un deget.

Experimentează.

Orice persoană cu care intri în vorbă te aduce mai aproape de ceea ce cauţi. Dacă refuzi să "socializezi", ai putea la fel de bine să închizi contul.

Spune sincer ce vrei să găseşti.

Cum totul se desfăşoară în ziua de azi pe repede-înainte, nimeni nu are vreme de pierdut. Aşa că în loc să-ţi creezi o poezie de profil, mai bine spune sincer cine eşti, ce cauţi şi pe cine speri să găseşti. Te va scuti de multe conversaţii inutile.

Documentează-te în legătură cu cei cu care stai de vorbă

Nu e vorba de paranoia, ci de a te asigura, prin intermediul Google sau al Facebook, că persoana cu care discuţi nu îşi ascunde adevărata identitate. Chiar dacă netul nu e plin de "predatori", e mai "safe" să faci o verificare, mai ales dacă ai de gând să te întâlneşti cu persoana.

Ia-ţi măsuri de precauţie

Dacă mergi la o primă întâlnire cu cineva cunoscut pe net, mergeţi într-un loc public. Nici asta nu e paranoia, ci ceva perfect normal. Şi ca să nu ai absolut nicio emoţie, spune şi altcuiva unde şi cu cine mergi. Şi fii cu ochii pe pahar sau pe cana din care bei. Nu e OK să strici o potenţială întâlnire reuşită cu un gard de sârmă ghimpată, dar...

Nu te feri de întâlniri

Scopul aplicaţiilor de dating este tocmai acela de a cunoaşte oameni noi. De la un moment dat încolo discuţiile pe net, cu sau fără webcam, nu mai sunt de ajuns. Aşadar, curaj!

OOPS! 13 lucruri care pot merge prost la prima întâlnire

Aşteaptă-te să fii respins/ă

De cele mai multe ori te gândeşti cum să refuzi pe cineva şi mai puţin la posibilitatea de a fi la rândul tău refuzat/ă. Nu pune la suflet. Secretul în toată povestea e că poţi deja să cauţi pe altcineva în secunda 2.

E OK să spui NU! Sau să nu spui nimic.

Nu e obligatoriu să răspunzi la toate mesajele sau să te întâlneşti cu toţi cei care te invită. Dacă e un loc în care nu trebuie să dai doar răsunsuri politicoase, aplicaţiile de dating sunt acela.

Nu ascunde celorlalţi cum te-ai cunoscut cu iubitul/iubita.

Dacă ai noroc să te cuplezi cu cineva, nu minţi în legătură cu cum v-aţi cunoscut. Dacă nu înţelegi de ce, mai citeşte o dată de la început :)

Flirtul online te ajută şi în viaţa reală

Unii ar spune că a agăţa pe net te face tot mai puţin încrezător şi că nu e acelaşi lucru să flirtezi din spatele unui ecran cu a flirta "live". Dar până la urmă contează să fii antrenat/ă. Şi dacă se iveşte ceva "in real life", să ştii cum să reacţionezi.