În filme se moare pe capete, aşa că e greu să te mai impresioneze când se întâmplă. Dar sunt şi cazuri în care o asemenea scenă te face să te pui pe plâns şi să nu te opreşti până nu consumi un pachet întreg de şervețele şi, probabil, ajungi să mai foloseşti şi mâneca ;)

TOP 10 cele mai FRUMI săruturi din filme. Oricine poate să ia lecții!

Uite 10 cele mai triste morți din filme la care ne-am putut gândi noi. Dacă mai ai şi alte exemple, feel free to share!

P.S. În caz că nu ați văzut filmele, conține spoilere!

Sam, "I Am Legend"

Personajul jucat de Will Smith dă dovadă de un sânge rece copleşitor când îşi strangulează cu lacrimi în ochi propriul câine, infectat de zombie aia (sau ce-or fi ei) care bântuie oraşul. Dacă o judeci la rece, te gândeşti că oricine ar face asta dacă ar fi într-o situație "ori eu, ori el", dar totuşi... Culmea e că, deşi mai mor şi alții în filmul ăsta, adică alți oameni, moartea câinelui impresionează cel mai tare pe toată lumea...

Jack Twist, "Brokeback Mountain"

Povestea de dragoste dintre Jack Twist şi Ennis Del Mar are un final care îți cam zdruncină universul. Cei doi se bat şi îşi spun lucruri pline de ură, fără să aibă habar că vor fi ultimele cuvinte pe care şi le adresează. Pentru că Jack moare! Iar Ennis rămâne cu inima zdrobită şi nu-şi mai revine niciodată... Well... Te cam pune pe gânduri, nu?

Mufasa, "The Lion King"

OK, dacă nu ai lăcrimat măcar puțin la scena asta, nu ai inimă! Sau ai o prea mare stăpânire de sine. Nu numai că Scar îi întinde lui Mufasa o capcană în urma căreia moare, dar apoi mai şi dă vina pe ăla mic, Simba, şi trimite hienele să-l ucidă. Ţi se rupe, pur şi simplu, inima, când Simba încearcă să-l trezească pe Mufasa...

Jack Dawson, "Titanic"

Că ți-a plăcut sau nu Titanic, că te-ai săturat de el sau nu, moartea lui Jack nu poate să lipsească din niciun top al dramelor de pe marele ecran. Ştim, ştim că Jack ar fi avut şi el loc pe uşa aia alături de Rose şi că ar fi putut trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Dar ar mai fi adus peste 1 miliard de dolari în box office dacă ar fi supraviețuit? Probabil că nu!

Snape, "Harry Potter and the Deathly Hallows"

Ai fi crezut vreo secundă că uriciosul ăla de Snape te va impresiona până la lacrimi? Probabil că nu! Aşa că l-au transformat, chiar înainte să-l ucidă, în băiatul bun, rănit din dragostea ascunsă pe care i-a purtat-o toată viața lui Harry, care şi-a ascuns suferința sub o armură de răutate. Aşa că plângi măcar puțin pentru că e prea multă emoție dintr-o dată.

Ellie, "Up"

Povestea lui Carl şi Ellie este probabil una dintre cele mai "sweet" spuse pe marele ecran. Şi unul dintre cele mai triste finaluri: Ellie moare fix înainte de vacanța la care visaseră o viață întreagă. Nu te credem dacă spui că nu ai vărsat măcar o lacrimă sau două la faza asta.

Marley, "Marley & Me"

Nu ştim cum se face, dar uneori moartea unui animal într-un film emoționează mai mult decât cea a unui om. E şi cazul lui Marley, un labrador nărăvaş, care toată viața a făcut numai boacăne şi şi-a enervat stăpânii la culme de "n" ori, fiind certat şi pedepsit de fiecare dată. Şi după ce a auzit de atâtea ori că e "ce mai rău câine din lume", atunci când se îmbolnăveşte şi vine vremea să fie eutanasiat aude pentru prima oară că a fost un prieten grozav şi iubitor. Şi pur şi simplu nu poți să nu te smiorcăi ca un copil de grădiniță.

John Coffey, "The Green Mile"

John Coffey, un uriaş blând, cu un uşor retard, acuzat că a violat şi ucis două fetițe, este condamnat la moarte. Gardienii din închisoare se temeau de el, dar până la urmă îşi dau seama că era nevinovat şi că plătea pentru oroarea comisă de altul şi ajung să țină la el, mai ales că, având puteri supranaturale, a reuşit să-i şi ajute în câteva rânduri. Cu toate astea, nu pot întoarce sentința, aşa că au grijă să-i facă ultimele momente din viață cât mai plăcute. Momentul în care îi îndeplinesc ultima dorință, aceea de a vedea un film, şi privirea sincer uimită şi aproape de copil a uriaşului nu poate să nu te emoționeze. La fel cum nu poți rămâne impasibil în momentul în care, pe scaunul electric, John cere să nu i se pună cagula pe cap pentru execuție, pentru că-i e frică de întuneric... Ştim că povestea asta e un spoiler, dar dacă nu ați văzut filmul, merită! Chiar dacă o să vă coste câteva lacrimi la final.

Kate, "My Sister's Keeper"

Povestea unei fete bolnave în stadiu terminal care îşi convinge sora să n-o salveze de la moarte donându-i un rinichi nu poate să nu te impresioneze. Moartea lui Kate, imediat după ce îi dăruieşte mamei sale un album cu amintiri, te zguduie, dar nu la fel ca momentul în care Anna povesteşte că nu şi-a putut salva sora pentru că e pur şi simplu nu mai voia decât să moară. *lacrimi pe tastatură*

Jamie, "A walk to remember"

Nu poți să nu te cam deprimi când vezi povestea unei adolescente bolnave de leucemie care se îndrăgosteşte de un băiat "rău", pe care reuşeşte să-l schimbe în bine şi apoi moare! Pur şi simplu!