Arşița de afară ne instigă adesea să petrecem mai mult timp pe la terase. În special seara, când parcă se mai răcoreşte şi merităm cel puțin o bere pentru că am mai trecut cu bine de o zi. Dar ce te faci când te întinzi ceva mai mult cu prietenii, iar a doua zi, după câteva ore de somn te trezeşti cu capul cât banița şi mai mahmur decât prevede legea?

Îți prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să te simți ca nou după o seară bahică.

Apa

Alcoolul este diuretic şi poate cauza deshidratare. Aşa că, dacă ai băut mai mult decât trebuie, iar dimineață trebuie să fii ca nou, fă bine şi bea nişte apă înainte de a merge la culcare. Cam o jumătate de litru. Iar data viitoare când mai ieşi cu prietenii, aminteşte-ți că e bine să bei şi câte un pahar cu apă între beri, ca să nu te mai deshidratezi şi ca alcoolul să nu mai preia conducerea.

TOP 12 cele mai WTF lucruri pe care le-au cumpărat oamenii la beție

Pâine prăjită sau biscuiți

Carbohidrații ajută la menținerea nivelului de zahăr în sânge, ceea ce te va ajuta să te simți mai puțin obosit şi să fii mai puțin buimac.

Mâncare grasă

Atenție! Poate nu e o idee atât de bună să mănânci gras când eşti deja mahmur. Dar cu siguranță este bine să consumi lipide înainte să te apuci de băut. Acestea vor încetini absorbția alcoolului în sânge şi, automat, efectele lui.


Medicamentele

O pastilă poate să facă uitată durerea de cap de după o noapte (prea) lungă. Dar e bine să ştii că indicate sunt doar anti-inflamatoarele, care nu solicită şi mai mult ficatul şi aşa greu încercat.

FOTO LOL | 7 stadii de beție prezentate de personaje Disney

Mişcarea

Deşi poate părea dificil, puțin sport îți va face bine. Te va ajuta să elimini, cât de cât, alcoolul din organism, iar endorfinele care se secretă în timpul mişcării îți vor creşte buna dispoziție. Este important să nu uiți de apă.

Sexul

Chiar dacă nu va face mahmureala să dispară, funcționează pe aceleaşi principii ca mişcarea. Aşa că, dacă te simți în stare, treci la treabă! :)